OJ, SLANINO, I BOGU SI MILA! Šta je viđeno na tradicionalnoj slaninijadi

Autor: B. K. - E. S. T

Vesti

17.02.2024

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U omaleno Kačarevo se, verovali ili ne, slilo čak 150.000 posetilaca

OJ, SLANINO, I BOGU SI MILA! Šta je viđeno na tradicionalnoj slaninijadi

Foto: Tanjug

Svaki treći vikend u februaru rezervisan je za nadaleko čuvenu Slaninijadu u Kačarevu, a Milan Ajder iz organizacionog odbora te manifestacije ocenjuje da postoji ogromna razlika između domaće slanine, koja se može pronaći na festivalu, i industrijske slanine, čemu svedoči i 150.000 posetilaca koji su došli da kupe domaću slaninu.

Foto: Tanjug

 

 


Ajder je, u izjavi za Tanjug, istakao da se svi iz organizacionog odbora već 37 godina bore da dostignu neki kvalitet, kao i da iz godine u godinu podižu lestvicu.

Foto: Tanjug

 

 

- Evo već smo došli do 37. godine i mislim da ove godine možemo da pokažemo da Srbija na Slaninijadi može da ponudi ono najbolje što ima i to ne samo po pitanju slanine i suhomesnatih proizvoda nego svega što Srbija može da da, počev od meda preko sireva, rakija, džemova, slatkog... Sve što Srbin može da napravi to imate ovde na Slaninijadi - rekao je Ajder.

Foto: Tanjug

 

 

Objasnio je da su svi proizvodi domaće proizvodnje, da nisu industrijski proizvodi, već su proistekli iz domaćih recepata koji se neguju stotinama godina.

Foto: Tanjug

 

 

- To je jedno vreme zamrlo, jeli smo samo industrijsku hranu, to je pola sintetika, a pola nešto opet drugo. Ovog puta imamo pravu, zdravu, prirodnu hranu iz domaće kuhinje. Najbolji žiri je ocenjivao, izabrani su pobednici, neko je već uzeo pehar, neko još čeka - naglasio je on.

Foto: Tanjug

 

 


Kada je reč o tome da li zaista postoji toliko osetna razlika između domaće i industrijske slanine, Ajder kaže da je razlika ogromna. 

Foto: Tanjug

 

 


- Svi ovi ljudi koji su došli da kupe domaću slaninu znaju bolje od mene kolika je razlika između domaće i industrijske slanine, a razlika je svakako ogromna. Možda postoji i određena razlika u ceni, ali kvalitet mora da se plati - kazao je on i dodao da ni cena nije toliko veća kolika bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da bude.

Foto: Tanjug

 

 

Ogromna je razlika između domaće i industrijske slanine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

 

Komentari (0)

Loading