PRIPEJD KORISNICI, OPREZ! Stižu nova pravila - šta morate da uradite do 10. februara 2025.?

Autor:

Vesti

12.02.2024

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavezna registracija pripejd korisnika

PRIPEJD KORISNICI, OPREZ! Stižu nova pravila - šta morate da uradite do 10. februara 2025.?

Foto: pixabay.com


Ministarstvo informisanja i telekomunikacija donelo je odluku o obaveznoj registraciji pripejd korisnika mobilne telefonije u Srbiji. Nova pravila stupaju na snagu danas, a rok za registraciju je 10. februar 2025. Ovo će imati značajan uticaj na sve korisnike pripejd usluga, kako postojeće, tako i nove.

Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju

Prema novom Pravilniku o tehničkim uslovima za korisnike kartica, svaki pripejd korisnik će morati da se registruje, bez obzira da li je u pitanju nova ili već postojeća kartica. Stari korisnici koji propuste da se registruju do isteka roka imaće ograničene mogućnosti, moguće će im biti samo pozivanje hitnih službi ili korisničkog servisa.

Načini registracije

Korisnici će moći da se registruju na nekoliko načina, uključujući posete fizičkim poslovnicama ili online otvaranje naloga. Ovo omogućava korisnicima da izaberu najpogodniji način za njih, uz obezbeđenu potpunu bezbednost registracije.

Postepena implementacija online registracije

U početnoj fazi, neregistrovani pripejd korisnici moći će da se registruju isključivo u poslovnicama, dok će se postepeno uvoditi i onlajn registracija putem elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

Posledice nepoštovanja pravila

Nakon 10. februara 2025, nepoštovanje pravila obavezne registracije će rezultovati ograničenim mogućnostima korišćenja usluga. Korisnicima koji se do tada ne registruju, biće dozvoljeno samo obavljanje poziva ka hitnim službama ili korisničkoj podršci operatora.

Ova nova pravila menjaju način korišćenja pripejd usluga mobilne telefonije u Srbiji, te je važno da korisnici blagovremeno ispune obavezu registracije kako bi izbegli eventualna ograničenja u korišćenju svojih usluga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading