SNAŽAN POTRES U BALJEVCU: Zemljotresuznemirio stanovnike Raške

Autor:

Vesti

12.02.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres jačine 2.6 stepeni po Rihteru pogodio naselje Baljevac u Raškoj

SNAŽAN POTRES U BALJEVCU: Zemljotresuznemirio stanovnike Raške

Foto: Shutterstock


Večeras, naselje Baljevac u Raškoj bilo je epicentar zemljotresa jačine 2.6 stepeni po Rihteru. Potres se dogodio na dubini od 12 kilometara i registrovan je u 21.05 časova, prema podacima sa sajta Seizmološkog zavoda Srbije. Iako je zemljotres izazvao blagu zabrinutost među lokalnim stanovništvom, za sada nema izveštaja o materijalnoj šteti.

Mirni Baljevac - Naselje koje retko oseća potrese

Baljevac, mirno naselje smešteno u Raškoj oblasti, retko je suočeno sa zemljotresima. Zbog svoje geološke strukture i pozicije, ovo područje nije često pogođeno seizmičkim aktivnostima. Zato je večerašnji potres izazvao pažnju među lokalnim stanovništvom, ali i podstakao interesovanje za seizmičku aktivnost u regionu.

Reakcija stanovništva - Briga i solidarnost

Iako zemljotres nije prouzrokovao veću štetu, stanovnici Baljevca su iskazali brigu i solidarnost jedni prema drugima. Mnogi su se obratili lokalnim vlastima kako bi se informisali o eventualnim merama predostrožnosti, dok su drugi ponudili pomoć svojim komšijama. Ova reakcija stanovništva pokazuje jedinstvo i spremnost da se odgovori na iznenadne prirodne pojave.

Seizmička aktivnost u Srbiji - Redovno praćenje od strane stručnjaka

Srbija se nalazi u području gde je seizmička aktivnost prisutna, te stručnjaci redovno prate i beleže potrese. Seizmološki zavod Srbije ima značajnu ulogu u praćenju i analizi ovakvih pojava, pružajući važne informacije i preporuke kako bi se smanjio potencijalni rizik po stanovništvo i infrastrukturu.

Iako je večerašnji zemljotres izazvao blagu zabrinutost među stanovnicima Baljevca, za sada nema izveštaja o materijalnoj šteti. Solidarnost i briga među lokalnim stanovništvom su se pokazale kao ključne reakcije na ovu prirodnu pojavu. Seizmička aktivnost u Srbiji ostaje pod stalnim praćenjem stručnjaka, pružajući važne informacije i smernice za dalje postupanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading