VESIĆ NAJAVLJUJE VELIKE PROMENE: Uskoro integrisana putarina sa Grčkom!

Autor:

Vesti

10.02.2024

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas, nakon susreta sa ministrom infrastrukture i transporta Grčke Hristosom Staikurasom u Beogradu, da će resorna ministarstva dve zemlje učiniti sve što je u njihovoj moći da do početka leta bude uspostavljen sistem integrisane putarine između Srbije i Grčke.

VESIĆ NAJAVLJUJE VELIKE PROMENE:  Uskoro integrisana putarina sa Grčkom!

Foto: Republika

Vesić je rekao da su Staikuras i on konstatovali da je saradnja dve zemlje u saobraćaju i transportu veoma dobra, naročito kada je reč o vazdušnom saobraćaju, kao i da može da se učini još toga da saradnja bude i bolja. 

“Razgovarali smo i dogovorili se da u narednom periodu uradimo sve što je u našoj moći da do početka leta bude uspostavljen sistem integrisane putarine između Srbije i Grčke, kako bi naši turisti i oni koji dolaze iz Grčke mogli da koriste iste 'tagove' za prolaz kroz naše dve zemlje", istakao je Vesić.  

Foto: Republika

 

 

Vesić je pozvao Grčku da bude naš dragi gost na sajmu Expo 2027. godine i bude veoma prisutna na njemu, jer je ona, kako kaže, jedan od najvažnijih prijatelja koje imamo u Evropi, zemlja koja nas podržava i zemlja sa kojom nemamo apsolutno nijedno otvoreno pitanje.  Staikuras je rekao da je Grčka spremna da bude uz Srbiju kada je reč o izgradnji velikog obima i infrastrukturnom razvoju. 

Foto: Republika

 

 

 
“Kada je reč o sistemu naplate putarine, već smo dali instrukcije našim nadležnim institucijama da okončaju preliminarne procedure koje uključuju studije isplativosti i bave se tehničkim, administrativnim, trgovinskim i pravnim aspektima primene elektronske naplate putarine. U narednim nedeljama, kontaktiraćemo srpske kolege i sastaviti plan sa svim tehničkim detaljima i troškovima", naveo je Staikuras.  Kako je rekao, železnička veza između luke Pirej, Soluna, Skoplja i Beograda od velikog je značaja za regionalnu povezanost i transport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading