EKSPLOZIJA U HIDROELEKTRANI ĐERDAP: Vatra progutala transformator, dramatična akcija spasavanja!

Autor:

Vesti

01.02.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar u hidroelektrani "Đerdap"

EKSPLOZIJA U HIDROELEKTRANI ĐERDAP: Vatra progutala transformator, dramatična akcija spasavanja!

Foto: Facebook


Večeras je došlo do izbijanja požara u hidroelektrani "Đerdap", tačnije sa rumunske strane, u mestu Gura Vai. Požar je izazvao eksploziju transformatora, nakon čega se vatra proširila. Na terenu su odmah reagovala četiri vatrogasna vozila, kao i ekipe Hitne pomoći kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

 

 


Lokalizacija požara i intervencija

Srećom, brzom intervencijom vatrogasaca, požar je uspešno lokalizovan, te se trenutno radi na potpunom gašenju vatre. Važno je napomenuti da nema prijavljenih žrtava, kao ni prekida u napajanju električnom energijom. Ova vest sigurno će umiriti javnost i smanjiti zabrinutost zbog mogućih posledica požara.

 

 

 


Bezbednost i preventivne mere

Ovakvi događaji nas podsećaju na važnost preventivnih mera i redovnog održavanja infrastrukture, posebno kada je reč o energetskim postrojenjima. Bezbednost zaposlenih i lokalnog stanovništva uvek treba da bude prioritet, a ovakvi incidenti dodatno naglašavaju potrebu za adekvatnim planovima evakuacije i hitnih intervencija.


Iako je izbijanje požara u hidroelektrani "Đerdap" izazvalo trenutnu zabrinutost, brza reakcija vatrogasaca i hitnih službi doprinela je efikasnom suzbijanju vatre i sprečavanju većih posledica. Nadamo se da će nadležne institucije sprovesti detaljnu istragu o uzrocima ovog incidenta kako bi se smanjio rizik od sličnih situacija u budućnosti.

(Adevarul)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading