OČEKUJTE SNEŽNI POKRIVAČ I DO 20CM: Zavejan autoput Miloš Veliki!

Autor:

Vesti

19.01.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladni front donosi zahlađenje i snežne padavine

OČEKUJTE SNEŽNI POKRIVAČ I DO 20CM: Zavejan autoput Miloš Veliki!

Foto: Tanjug/AP


Srbiju je danas zahvatilo naglo zahlađenje koje je donelo sneg i temperaturu od 0°C. Hladni front stigao je do Bačke već u toku jutra, a tokom dana je prešao na kišu koja se potom pretvorila u sneg. Snažne snežne padavine su zahvatile veći deo zemlje, a slika sa autoputa Miloš Veliki jasno pokazuje koliko je sneg intenzivan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Snežni pokrivač u većem delu zemlje

Prema prognozama, očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 1 do 10 cm u većem delu Srbije tokom večeri i noći. U subotu se prognozira da će južni i centralni delovi zemlje imati između 5 do 15 cm snega, dok će na planinama pasti čak i više od 20 centimetara snega. U Beogradu se očekuje manji snežni pokrivač u nižim delovima grada, dok bi se u višim delovima moglo akumulirati oko 5 cm snega, a na planinama poput Avalu i Kosmaja, lokalno i više od 10 cm.

Prestanak padavina tokom noći i jutra

Tokom noći se očekuje da će prestati padavine u severnim delovima Srbije, dok bi se u Vojvodini padavine mogle smiriti već do jutra. U ostalim delovima zemlje, oblačno vreme sa snegom zadržaće se tokom noći, uz temperature oko 0°C.



Ovo naglo zahlađenje i obilne snežne padavine definitivno su iznenadile građane Srbije, posebno zbog intenziteta snežnih padavina. Vozačima se savetuje oprez prilikom vožnje zbog smanjene vidljivosti i klizavih puteva, dok će ljubitelji zimskih sportova imati razloga za radost zbog formiranja snežnog pokrivača na planinama. Javna preduzeća su već na terenu i rade na čišćenju puteva, ali se vozačima preporučuje da izbegavaju putovanja ukoliko to nije neophodno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading