MAJKA PAVLINE RADOVANOVIĆ OTKRILA KAKO JE ODRASTALA MALA HEROINA: Ovako je živela porodica iz Orahovca tokom rata

Autor:

Vesti

16.01.2024

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život u posleratnom Orahovcu

MAJKA PAVLINE RADOVANOVIĆ OTKRILA KAKO JE ODRASTALA MALA HEROINA: Ovako je živela porodica iz Orahovca tokom rata

Foto: printskrin


Majka devojčice iz Orahovca, Velinka Radovanović, otkriva kakav je bio život u njihovom gradu nakon rata. Ističe da je ljubav ključna za opstanak i sreću ljudi, posebno dece. Opisuje teškoće sa kojima su se svakodnevno suočavali, poput nestašice struje i vode. Ipak, ističe da su uspevali da stvore posebnu "porodičnu čaroliju" kako bi deci pružili srećno detinjstvo, uprkos teškoćama.

Patriotske pesme Pavline Radovanović

Pavlina Radovanović, devojčica iz Orahovca, peva srpske patriotske pesme koje su postale prepoznatljive u njihovoj zajednici. Njene pesme su postale simbol nade i otpora, te su ih ljudi rado slušali kao izvor inspiracije i vere u bolju budućnost.

- Dugo nije bilo struje. Dugo nije bilo vode. Dođe mrak, okupimo se svako u svojoj kući i svako upali svoje kandilo i onda kreće ta "porodična čarolija" gde moraš da budeš srećan, iako nije baš dobro vreme, da bi deca bila srećna i da deca ne bi shvatila šta se to zapravo ovde dešava. I onda, tako, kroz naše priče i razne igre skrećemo misli i deci i svima nama. Tako su deca rasla - kazala je Velinka Radovanović.



Porodična čarolija u teškim vremenima

Velinka Radovanović ističe važnost porodične povezanosti i zajedništva tokom teških vremena. Opisuje kako su se okupljali u kućama, palili kandila i stvarali posebnu atmosferu kako bi skrenuli misli od problema i omogućili deci srećno detinjstvo.

Snaga ljubavi kao osnov za opstanak

Kroz reči Velinke Radovanović, ističe se važnost ljubavi u životu ljudi. Ona naglašava da ljubav čini život ispunjenijim, te da je upravo ljubav bila ključna za održavanje nade i sreće u njihovoj zajednici.

Ovaj emotivan prikaz života u posleratnom Orahovcu otkriva snagu ljudskog duha i istrajnost u očuvanju porodičnih vrednosti i tradicije, uprkos teškim uslovima. Velinka Radovanović s ponosom deli svoje iskustvo, ističući važnost ljubavi, zajedništva i nade u izazovnim vremenima.

(RTS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading