OVA MOLITVA ČINI ČUDA: Veruje se da je proročanstvo Svetog Malahija veoma delotvorno!

Autor:

Vesti

16.01.2024

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva danas slavi svetog proroka Malahija, čija se legenda proteže kroz vekove

OVA MOLITVA ČINI ČUDA: Veruje se da je proročanstvo Svetog Malahija veoma delotvorno!

Foto: wikipedija

 Malahija se rodio posle povratka Jevreja iz vavilonskog ropstva, a predanje kaže da je bio izuzetno stasit i lep čovek, zbog čega ga je narod nazivao "anđeo". Smatra se da je bio poslednji prorok pre dolaska Jovana Krstitelja.

Razgovor sa anđelima

Još od najranijeg detinjstva, Malahija je tvrdio da često razgovara sa anđelima. On bi prenosio ljudima poruke koje je dobijao od anđela i uspeo je čak da ih vidi u svoj njihovoj lepoti i uzvišenosti. Iako je svet bio sumnjičav u početku, nakon što su se Malahijina proročanstva počela ostvarivati, postao je nadaleko poznat i poštovan.

Proročanstvo o dolasku Jovana Krstitelja

Pre 500 godina pre rođenja Hrista, prorok Malahija je predvideo dolazak Jovana Krstitelja, ostavljajući iza sebe značajnu proročansku ostavštinu.

Proročanstvo o strašnom sudu

Ipak, najpoznatije proročanstvo Svetog proroka Malahija je ono o strašnom sudu i kazni koja će zadesiti sve one koji ne budu živeli po božijim zakonima i zapovestima. Ovo proročanstvo i dan danas intrigira vernike širom sveta, posebno zbog činjenice da se smatra jedinim proročanstvom Svetog Malahija koje se još nije ostvarilo.

Utisak na hrišćanske zajednice

Malahija je umro u mladosti, ali je ostavio neizbrisiv trag u hrišćanskim zajednicama širom sveta. Nakon njega, u Izraelu više nije bilo proroka sve do dolaska Jovana Krstitelja.

Delotvornost molitve svetom proroku Malahiju

Veruje se da je molitva svetom proroku Malahiju veoma delotvorna, te vernici širom sveta danas slave njegovu uspomenu uz reči: "Proroka Tvoga Malahija, uspomenu Gospode slavimo, zato Te molimo, spasi duše naše".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading