SRBI U STRAHU! Crkva u Zupču obijena, a policija ništa ne preduzima!

Autor:

Vesti

14.01.2024

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obijena crkva Svetih otaca u Zupči: Ponovni napad na verski objekat

SRBI U STRAHU!  Crkva u Zupču obijena, a policija ništa ne preduzima!

Foto: jutjub/kosovoonline


Noćas je u mestu Zupče, opština Zubin Potok, ponovo obijena crkva Svetih otaca, što predstavlja kontinuirani problem sa kojim se meštani suočavaju.

Zoran Radojević, meštanin sela, ističe da je ova crkva do sada bila meta pljačkaša najmanje 15 puta, a da niko za ove zločine nije odgovarao.


Radojević je izjavio: "Jutros je crkva ponovo obijena, po ko zna koji put. Prošle godine tri puta, ove godine, evo počelo je za mali Božić. Pre tog, takođe tako da je do sada barem 15 puta obijena. Ovog puta je odnesena određena količina novca, a prošle godine su odneli kosačicu koja nam služi za košenje oko crkve. Mi kao meštani se osećamo nebezbedno jer policija ništa ne preduzima. Iako očekujemo da se počinioci privedu pravdi, do sada to nije bio slučaj i niko za ovakve prekršaje nije uhapšen."

Pljačka novca i neodgovarajuća reakcija policije

Lopovi su ovog puta ukrali novac koji je bio ostavljen u svesci namenjenoj prilozima, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona bila obijena. Posebno uznemiravajuće je to što nadzorne kamere nisu radile, budući da su bile polomljene tokom prethodne pljačke krajem avgusta prošle godine. Ovakav niz pljački i nedostatak odgovarajuće reakcije nadležnih organa stvaraju osećaj nebezbednosti među meštanima i postavljaju pitanje efikasnosti policijskih mera zaštite verskih objekata.

Apel za zaštitu verskih objekata

Situacija sa kontinuiranim pljačkama crkve Svetih otaca u Zupči ističe potrebu za ozbiljnim razmatranjem mera zaštite verskih objekata. Meštani osećaju opravdan strah i nesigurnost, dok se očekuje da nadležne institucije preduzmu odgovarajuće korake kako bi zaštitile verske objekte od daljih incidenata. Očekuje se da će se pronaći odgovorni za ove zloupotrebe i da će se preduzeti efikasne mere kako bi se osigurala bezbednost verskih objekata u budućnosti.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading