MINISTAR NAJAVIO OGROMNU PROMENU: 100.000 vaučera sa dupliranom vrednošću čeka građane!

Autor:

Vesti

14.01.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijava za 100.000 vaučera počinje sutra

MINISTAR NAJAVIO OGROMNU PROMENU:  100.000 vaučera sa dupliranom vrednošću čeka građane!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ministar turizma i omladine Husein Memić saopštio je da će sutra biti otvorena prijava građana za 100.000 vaučera, čiji je maksimalni iznos ove godine udvostručen sa 5.000 na 10.000 dinara.
 

"Pozivam građane da iskoriste ovu mogućnost, pogotovo što je ponuda velika jer se oko 4.500 ugostitelja širom Srbije već prijavilo da učestvuje u sistemu dodele vaučera", istakao je Memić.

Veliki odziv građana očekivan, kontigent planuo za jedan dan prošle godine

Ministar Memić je izrazio očekivanje da će i ove godine biti veliki odziv građana, podsećajući da je u januaru 2023. godine kontigent od sto hiljada vaučera planuo za samo jedan dan.

Povećanje vrednosti i limita vaučera

Osim što je duplirana vrednost vaučera sa 5.000 na 10.000 dinara, ove godine je, kako je naglasio Memić, povećan limit za zaposlene koji imaju pravo na vaučere u visini zarade do 80.000 dinara.

Pravo na vaučere za različite kategorije građana

Ministar je istakao da pored zaposlenih, pravo na vaučere imaju i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Ovo proširenje kategorija koje imaju pravo na vaučere dodatno će omogućiti većem broju građana da iskoriste ovu pogodnost i uživaju u turističkim destinacijama širom Srbije.


S obzirom na povećanje iznosa vaučera i proširenje kategorija građana koji imaju pravo na njih, očekuje se da će interesovanje za ovu vrstu podrške turizmu biti veoma veliko. Ministar Memić je pozvao građane da se blagovremeno prijave kako bi iskoristili ovu priliku za besplatan odmor ili putovanje, doprinoseći istovremeno razvoju turizma u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading