Podizanje i montaža prvog stuba za potrebe GSM-R na deonici Novi Sad - Subotica

Autor:

Vesti

03.01.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je od strane kineskog graditeljskog tima brze pruge uspešno podignut i montiran prvi stub GSM-R na deonici Novi Sad - Subotica, što obeležava ulazak u intezivnu fazu izvođenja elektro radova, radova elektrifikacije, TT i SS radova na deonici Novi Sad - Subotica.

Podizanje i montaža prvog stuba za potrebe GSM-R na deonici Novi Sad - Subotica

Foto: Lois

Na deonici Novi Sad - Subotica postavlja se ukupno 21 stub GSM-R  uključujući 8 tropojasnih čeličnih rešetkastih stubova visine 36 metara i 13 tropojasnih čeličnih rešetkastih stubova visine 42 metra. Kako bi se osiguralo nesmetano podizanje i montaža prvog stuba za potrebe GSM-R, tehnički tim je upoređivao kineske standarde tehnologije stubova radio komunikacija sa zahtevima za izgradnju stubova radio komunikacija u EU. Oslanjajući se na iskustva i metode tokom izgradnje deonica Beograd - Stara Pazova i Stara Pazova - Novi Sad, međusobnom komunikacijom između više strana urađena je i posebna metodologija fundiranja kao i podizanja i montaže stubova za potrebe GSM-R specifično za deonicu Novi Sad - Subotica, a ceo proces je praćen i kontrolisan, stvarajući uslove za podizanje i montažu prvog stuba za potrebe GSM-R.

Republika

Foto: Lois

Radovi na stubu GSM-R

Deonica Novi Sad - Subotica ima dužinu od 108,12 km i projektovana je za brzine do 200 kilometara na čas, počinje od Novog Sada, drugog po veličini grada u Srbiji, i prolazi kroz Vrbas, Bačku Topolu, Suboticu i druga mesta. Trenutno se radovi na deonici Novi Sad - Subotica ubrzano izvode, a nakon puštanja pruge u saobraćaj, vreme putovanja između Budimpešte i Beograda, glavnih gradova Mađarske i Srbije, biće skraćeno sa 8 na 3 sata, što će efikasno unaprediti saobraćaj i trgovinu u Srbiji i unaprediti kulturološku razmenu i razvoj turističkih resursa duž trase. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading