OD 1. JANUARA POTPISIVANJE UGOVORA! Objavljena konačna lista za "MOJU PRVU PLATU"!

Autor:

Vesti

30.12.2023

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom devet meseci trajanja programa, odobreni kandidati će primati mesečnu nadoknadu od 28.000 dinara ukoliko imaju završenu srednju školu, dok će oni sa visokim obrazovanjem dobijati 34.000 dinara.

OD 1. JANUARA POTPISIVANJE UGOVORA! Objavljena konačna lista za "MOJU PRVU PLATU"!

Foto: PKS

Moja Prva plata PKS

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je konačnu listu poslodavaca i broj izabranih kandidata za program ''Moja prva plata''. Čak 7.650 mladih će imati priliku da se uključe u ovaj program, koji je privukao pažnju čak 4.570 poslodavaca, nudeći 7.462 pozicije.


Na javni poziv za realizaciju programa odazvalo se čak 9.449 poslodavaca, koji su prijavili 16.482 pozicije za 24.294 izvršilaca. Nakon pažljive obrade prijava, prihvaćeno je 14.337 pozicija za 21.421 izvršioca kod 8.119 poslodavaca. Ovi brojevi jasno pokazuju veliki interes kako poslodavaca, tako i mladih ljudi za ovaj program.


Od 1. do 19. januara, planirano je potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata. Ovaj korak označava početak realizacije programa, gde će mladi dobiti priliku da steknu znanja i veštine u oblasti posla za koji su primljeni, kao i dragoceno radno iskustvo.


Program ''Moja prva plata'' se realizuje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije. Ova saradnja različitih institucija pokazuje ozbiljnost i važnost programa, kao i posvećenost u pružanju podrške mladim ljudima u njihovim počecima na tržištu rada.


Tokom devet meseci trajanja programa, odobreni kandidati će primati mesečnu nadoknadu od 28.000 dinara ukoliko imaju završenu srednju školu, dok će oni sa visokim obrazovanjem dobijati 34.000 dinara. Ova finansijska podrška je od velikog značaja za mlade ljude koji ulaze u svet rada i stiču svoja prva radna iskustva.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading