MINISTARSTVO PROSVETE PREPORUČILO ŠKOLAMA DA NE ORGANIZUJU NOVOGODIŠNJE PROSLAVE: Preporuka je došla zbog nevinih žrtava velikih tragedija

Autor:

Vesti

15.12.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova godina je bila tužna, najtužnija. Šta god da učinimo, roditeljima koji su izgubili decu to ne može da umanji bol. Molim vas za razumevanje, stoji u dopisu Ministarstva.

MINISTARSTVO PROSVETE PREPORUČILO ŠKOLAMA DA NE ORGANIZUJU NOVOGODIŠNJE PROSLAVE: Preporuka je došla zbog nevinih žrtava velikih tragedija

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Ministarstvo prosvete preporučilo je danas svim obrazovno-vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika, saznaje "Blic". Ta preporuka je, kako je objašnjeno, došla imajući u vidu nevine žrtve velikih tragedija koje su potresle čitavu zemlju, a koje su se dogodile 3. i 4. maja ove godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu.

- Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena - navodi se u dopisu koji je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poslala svim direktorima osnovnih, srednjih škola i predškolskih ustanova, piše Blic.

Ministarka je u mejlu poručila i da "će biti prilika za radost i uživanje".

Ova godina je bila tužna, najtužnija. Šta god da učinimo, roditeljima koji su izgubili decu to ne može da umanji bol. Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i uživanje - navodi se u dopisu.

Podsetimo, 3. decembra navršilo se šest meseci od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je učenik sedmog razreda K.K. 3. maja ušao u školu i pucao iz pištolja na obezbeđenje, nastavnicu i učenike, kada je ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a ranio njih šestoro.

Dan kasnije došlo je i do masovnih ubistava u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva, kada je nastradalo osam, a ranjeno 14 osoba, a povredama je krajem juna podlegla još jedna osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Rada

15.12.2023 13:11

Ali ce nastavnici da slave kolektivno,zaboravili kolege i decu