VUČEVIĆ I MOJSILOVIĆ OBIŠLI KASARNU U PANČEVU: Nova vozila za Vojsku Srbije

Autor:

Vesti

12.12.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novonabavljena vozila deo su Modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima čija je realizacija predviđena do 2028. godine.

VUČEVIĆ I MOJSILOVIĆ OBIŠLI KASARNU U PANČEVU: Nova vozila za Vojsku Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas novonabavljena vozila za Vojsku Srbije, u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu.

Novonabavljena vozila deo su Modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima čija je realizacija predviđena do 2028. godine, a u okviru aktuelnog težišta je na vozilima za prevoz lica, teretnim vozilima velike nosivosti, kao i specijalnim neborbenim vozilima, saopštavaju iz ministarstva odbrane.

Načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković i pukovnik Dragiša Zinaja iz te uprave predstavili su ministru Vučeviću i generalu Mojsiloviću nova vozila, njihove karakteristike i namenu.

Predstavljena su nova vozila koja su prvi put nabavljena za potrebe jedinica Vojske Srbije – kvadovi, namenjeni za prevoženje po svim vrstama terena. Reč je o tzv. „Off - road“ vozilima koja su na osnovu svojih tehničkih karakteristika sposobna da savladaju najteže terene i podloge, a gusenice omogućavaju kretanje u zimskim uslovima po snežnim površinama, gde će posebnu namenu imati u službi traganja i spasavanja.

Takođe, među vozilima koja su danas prikazana su i vozila veće nosivosti - tegljači sa teretnom poluprikolicom i savremeni teretni automobili sa utovarnim rampama, zatim autobus i vatrogasna vozila za gašenje svih vrsta požara.ž

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (23)

Loading
Caca

12.12.2023 16:25

Vojska Srbije ide u korak sa svetom i modernizuje se na najbolji način!

Viki

12.12.2023 16:34

Nova vozila koja su nabavljena za Vojsku Srbije su lepa vest, to je pokazatelj da se o vojsci brine.

Bilja

12.12.2023 16:36

Svedoci smo da se u našu vojsku ulaže, ova vozila će biti od velikog značaja za vojsku.

Ana

12.12.2023 16:36

Napreduje vojna oprema i jača vojska Srbije! Hvala predsedniku!