"ZA NAŠE DRUGARE": Čačani čuvaju sećanje na stradale momke - za Ivana, Luku, Nikolu i Ognjena pripremljen je poseban program

Autor: T.V.

Vesti

01.12.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U čast prerano nastradalih momaka u Velikoj sali Kulturnog centra sa početkom u 11 sati održava se program pod nazivom „Za naše drugare – mladi za mlade”.

"ZA NAŠE DRUGARE": Čačani čuvaju sećanje na stradale momke - za Ivana, Luku, Nikolu i Ognjena pripremljen je poseban program

Foto: RINA

Velika tragadija zadesila je Čačak prošle godine u junu kada je u saobraćajnoj nesreći poginula četvorica mladića. Ipak.. Ognjen, Ivan, Luka i Nikola nikada neće biti zaboravljeni.

Nakon murala sa njihovim likovima koji je oslikan u centru grada na Moravi, u čast prerano nastradalih momaka u Velikoj sali Kulturnog centra sa početkom u 11 sati održava se program pod nazivom „Za naše drugare – mladi za mlade”.

- Na početku programa predstavniku lokalne samouprave biće uručena inicijativa da turnir u malom fudbalu koji je održan ovog leta, u organizaciji roditelja, drugova i drugarica nastradalih mladića, ali i učenika svih osnovnih i srednjih škola, studenata i njihovih parlamenata kao i brojnih građana Čačka, uđe u kalendar redovnih kulturno – sportskih aktivnosti grada Čačka, rečeno je za agenciju RINA.

Potom će se prisutnima prigodnom besedom uz blagoslov ovom događaju obratiti starešina crkve, a u programu će učestvovati baletski studio „Adađo as”, karate klub „Borac”, baletski studio Kulturnog centra Čačka, muzička škola „Dr Vojislav Vučković”, KUD „Dule Milosavljević Žele” „Abrašević”, mladi frulaši, umetnica Andrijana Ana Milićević uz gitarsku pratnju Miše Hadžića, muzički sastav pod rukovodstvom veroučitelja Đorđa Radojkovića i Braća Teofilović.

Po završetku programa učesnici će pozvati posetioce da se po izlasku iz sale okupe na platou ispred Kulturnog centra, gde se nalazi mural sa likovima nastradalih mladića. Uz puštanje golubova i balona kompanija „Sloboda” ispaliće četiri raketna plotuna uz poruku da Ognjen, Ivan, Luka i Nikola nikada neće biti zaboravljeni.

Organizatori i inicijatori skupa „Za naše drugare – Mladi za mlade” su roditelji nastradale dece, njihove drugarice i drugovi, učenisi osnovnih i srednjih škola, fakulteti, mladi Čačka kao i lokalna samouprava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading