HAOS U OPOZICIJI: Đilas uzima kadrove DS!

Autor:

Vesti

13.03.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle ostavke Dragana Šutanovca deo demokrata uveliko traži uhlebljenje kod bivšeg lidera Dragana Đilasa, koji, po svemu sudeći, planira da pravi svoju stranku.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dragan Đilas

Na spisku onih koji traže šansu kod bivšeg stranačkog šefa, kako navode u DS, jesu Bojan Pajtić, Goran Ješić, koji su tokom kampanje otvoreno lobirali za Đilasa, dok se toj listi pridružio i donedavni šef beogradskih demokrata Balša Božović.

S druge strane, Đilas ima računicu da iskoristi već postojeću infrastrukturu DS, ali i da nastavi savez sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem.

- Mi smo danas neki svetionik. Beogradski izbori su završeni, ali grupacija treba da se održi i naš stav je da svi treba da participiramo zajedno. Nemam odgovor da li ćemo zajedno naći neki modalitet ili ću osnovati stranku i da zajedno nastavimo. Treba da stavimo sujete po strani i da napravimo organizaciju kako bismo zajedno nastavili borbu - rekao je Đilas po završetku beogradskih izbora.

STARO JATO

Da Pajtić, Ješić i Božović računaju na novu stranku i da se preporučuju Đilasu, vidi se iz poruka i stavova koje su mahom delili po Tviteru.

- Ne dopada vam se Ðilas? Ni meni. Da li najbolje stoji od svih kandidata? Da. Da li moramo stati na put SNS zlu? Da. Onda podrška Ðilasu - pravdao se Pajtić.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bojan Pajtić

Kada je reč o Božoviću, kako su preneli mediji, na sastanku Predsedništva odmah posle izbornog poraza zatražio da stranka priđe bivšem lideru i drugoplasiranom na beogradskim izborima Draganu Ðilasu. Njegov predlog nije prihvaćen, ali su zato demokrate prihvatile njegovu ostavku na mesto šefa beogradskih demokrata.

Đilas: Treba da stavimo sujete po strani i da napravimo organizaciju

Sudeći po onome što je govorio u izbornoj kampanji, za prelazak kod Đilasa zainteresovan je i Goran Ješić.

- Rebrendiranje, kako se čudno piše gašenje - nagovestio je Ješić na Tviteru uz konstataciju da je Radulović obrnuo igricu tako što je sam sebi podneo ostavku, ali da je čak i to napredak u odnosu na DS gde "svi zvižduću".

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da bi ovakvim raspletom demokratska opozicija procvetala.

- Ako Đilas napravi stranku i ako u nju pređu Šutanovčevi kadrovi, to će biti prva dobra stvar koja se DS dogodila u poslednjih šest godina - ocenjuje Krstić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nebojša Krstić

BORBA ZA OPSTANAK

Programski direktor CESID Ivo Čolović podseća da, iako je ostvario dobar rezultat, Đilas ima problema sa svojom organizacijom van Beograda i da je pitanje u kom će pravcu dalje ići.

- Činjenica je da je DS u krizi i u ovom momentu me ne bi iznenadilo da se pojedinci iz DS okrenu ka Draganu Đilasu jer im je to jedini način da opstanu na političkoj sceni u naredne četiri godine, a i Đilasu bi to odgovaralo, s obzirom na to da ljudi koji su u pokretima nemaju političko iskustvo kakvo je njemu potrebno za buduće političko delovanje - zaključuje Čolović.

Đilas ni juče nije želeo da odgovara na naša pitanja, a komentar nismo dobili ni od Pajtića, Božovića i Ješića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Giga

13.03.2018 09:58

Sve su ovo vidjeni mangupi. Svi trebaju u panziju i da stvari prepuste mladjim i nekompromitovanim kadrovima. To sigurno nece ici lako, jer se kriminalci ne odricu pozicije tek tako.

Vrba

13.03.2018 11:00

U opoziciji je uvek vladao haos

Vrba

13.03.2018 11:06

Demokratska stranka je pukla skroz

Lea

13.03.2018 11:55

Pukli su!