HITNO UPOZORENJE: Deca i odrasli u opasnosti od trovanja hranom u Novom Pazaru!

Autor:

Vesti

23.11.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja na trovanje hranom u Novom Pazaru

HITNO UPOZORENJE: Deca i odrasli u opasnosti od trovanja hranom u Novom Pazaru!

Foto: Shutterstcok

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru trenutno se nalazi dvadeset pacijenata koji pokazuju simptome trovanja hranom. Među njima su desetoro dece i deset odraslih, a svi su zadržani zbog istih simptoma. Prema izjavama lekara, svi pacijenti su jeli pljeskavice i majonez u istom ugostiteljskom objektu, što ih dovodi u sumnju da je hrana koju su konzumirali uzrok njihovih zdravstvenih problema.



Simptomi i stanje pacijenata



Na Infektivnom odeljenju se trenutno nalazi deset osoba, od kojih je petoro u teškom stanju sa simptomima trovanja, dok je drugih petoro u nešto blažem stanju. Svi pacijenti pokazuju visoku temperaturu, obilne vodenaste stolice sa primesama krvi, povraćanje i bolove u stomaku.

Na Dečijem odeljenju je hospitalizovano desetoro dece školskog uzrasta, takođe zbog obroka u istom ugostiteljskom objektu. Srećom, sva deca su sada u stabilnijem stanju u odnosu na trenutak kada su primljena na lečenje.


Istraga i čekanje rezultata



Iako postoji sumnja na prisustvo salmonele, zvanične potvrde još uvek nema. Lekari i zdravstveni zvaničnici Novog Pazara čekaju rezultate bakterioloških analiza i koprokulture kako bi utvrdili da li je ova bakterija uzročnik problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading