PRETNJA ZA SRBE NA SEVERU I JUGU KOSOVA: Kurti planira angažovanje 500 policajaca i 600 pripadnika KBS sledeće godine"

Autor:

Vesti

05.11.2023

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista osudila Kurtijevu izjavu o angažovanju dodatnih policajaca i pripadnika KBS kao pretnju Srbima na Kosovu

PRETNJA ZA SRBE NA SEVERU I JUGU KOSOVA: Kurti planira angažovanje 500 policajaca i 600 pripadnika KBS sledeće godine"

Foto: Printscreen

Srpska lista, politička stranka koja okuplja Srbe na Kosovu, reagovala je danas na izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija o planovima za angažovanje dodatnih 500 policajaca i 600 pripadnika KBS. U saopštenju koje je objavljeno na njihovom zvaničnom sajtu, Srpska lista je navela da je ova izjava jasna pretnja za Srbe i na severu i na jugu Kosova.

Podsećajući na pozive međunarodne zajednice da se zaustavi dalja eskalacija napetosti na Kosovu i da se počne sa formiranjem Zajednice srpskih opština, Srpska lista je istakla da je Kurti svojom izjavom pokazao da ga niko neće zaustaviti u njegovim planovima. Oni su takođe naglasili da formiranje novih jednonacionalnih oružanih formacija u ovakvom trenutku predstavlja jasnu nameru da se problemi rešavaju na silu, umesto dijalogom.

U saopštenju se dalje navodi da je Kurti u prethodnom periodu iznosio preteće izjave protiv Srba na Kosovu, poput izjave da bi trebalo proterati polovinu Srba, dok bi drugu polovinu trebalo uhapsiti. Srpska lista je istakla da su Srbi na Kosovu već bili žrtve nasilja i ugnjetavanja, dok je međunarodna zajednica ostajala nema.

Zato su pozvali međunarodne aktere da se oglase i spreče Kurtijeve planove koji bi doveli do progonstva srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta i stvaranja policijske države. Srpska lista je takođe naglasila da će nastaviti da se bori za svoja prava i za opstanak Srba na Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading