ISPLJUVAO NOVAKA I "ORLOVE": SRPSKE HEROJE NAZVAO MAJMUNIMA! Sraman tekst omiljenog Šolakovog kolumniste

Autor:

Vesti

27.09.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatskom novinaru Borisu Dežuloviću zasmetalo što su slavili uz pesmu "Veseli se, srpski rode"

ISPLJUVAO NOVAKA I "ORLOVE": SRPSKE HEROJE NAZVAO MAJMUNIMA! Sraman tekst omiljenog Šolakovog kolumniste

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, Facebook/Printscreen

Novak Đoković

Hrvatski pisac i novinar Boris Dežulović, omiljeni kolumnista Šolakove Nova, dobio je ogroman prostor na ovom portalu da ispljuje Novaka Đokovića i naše srebrne košarkaše samo zato što su se drznuli da budu Srbi.


Praveći lažnu paralelu s ustaškim pevačem Markom Perkovićem Tompsonom, izvređao je i Danicu Crnogorčević, uz čiju su se pesmu "Veseli se, srpski rode" radovali srpski sportisti.


"POPADIJA NA RAZGLASU"


- Zatražili su da im se na razglas pusti popadija Danica Crnogorčević, pa, kreveljeći se, zajedno s njom otpevali srbadijsku veselicu "Veseli se, srpski rode" - "ogrijalo sunce s Kosova polja ravna, zasijale svetinje iz vremena davna" - sa sve velikosrbadijskim refrenom "nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije"! Pa bog te je*o, ja se izvinjavam: vicešampion si sveta u košarci i najveći teniser u istoriji, ikone sporta dive se i klanjaju tvojoj fanatičnoj borbenosti i blistavom talentu, deca u Aziji tuku se po parkiralištima ko će da bude Džoker Nikola, a ko Džoker Nole, a ti urlajući u mikrofon žališ što je Slobodan Milošević izgubio rat - naveo je Dežulović, a potom dodao još jedan niz uvreda:


- Pa nisi ti, majmune, viceprvak Slobine krnjave i okljaštrene Savezne Republike Jugoslavije, pa da ti se "barjak vije od Prizrena do Rumije" - al' se razvejao, svaka mu čast! - već si ti viceprvak celoga sveta, tvoj se barjak vije od Prinstona do Rumunije, nisu tebi "zasijale svetinje iz vremena davna", nego medalje od nedelje, aman zaman!

Foto: Printscreen

 

 

LAŽNE PARALELE


Pokušavajući da uporedi dve neuporedive stvari, prokomentarisao je i proslavu srebrne medalje hrvatskih fudbalera sa Svetskog prvenstva, koji su slavili uz ustaške koračnice:


- Pa bog te je*o, ja se izvinjavam: vicešampion si sveta, fudbalske ikone dive se i klanjaju tvojoj fanatičnoj borbenosti i blistavom talentu, deca u Africi kupuju tvoje dresove i tuku se po zemljanim terenima ko će da bude Luka Modrić, a ti urlajući u mikrofon žališ što je Hitler izgubio Drugi svetski rat! Pa nije tebe, majmune, "četres' peta rasula preko svijeta", nego dve hiljade osamnaesta, nisi postao rasuta svetska zvezda kao Firerova podguzna muva, nego kao fudbaler, aman zaman.

Foto: Facebook

 

 

Radun: Tompson zove na pokolj, Danica ne


Branko Radun, politički analitičar, za Srpski telegraf kaže da je Dežulović, koji se predstavlja kao hrvatski levičar, uporedio dve stvari koje ni po čemu nisu za poređenje.
- Očigledno da se iz hrvatske perspektive sve može porediti. Ova njegova konstatacija nije realna i objektivna. Kao prvo, Tompsonove pesme su potpuno drugačije, u njima se slave zločini, poziva na pokolj, dok, s druge strane, u pesmama Danice Crnogorčević toga nema - objašnjava Radun i dodaje:


- Na srpskoj strani nema slavljenja zločina, kao što je to slučaj s Tompsonom, iza kog, podsetimo, stoji država Hrvatska i njen vrh, tako da je ovo sve poređenje neuporedivog.


Vređao Beograd, Boru Čorbu i Kapora


Dežulović je, inače, i ranije govorio negativno o Srbiji i Beogradu, a svojevremeno je napao Boru Đorđevića i Momu Kapora.


- Beograd se sam ubio, nije ga ubio nijedan nesretnik s Kosova ili iz Krajine, Beograd je ubio Momo Kapor, ubili su ga prvosveštenici njegova asfalta, kojekakvi Minimaksi, Bore Đorđevići i sličan, vrlo gradski otpad - glasila je jedna od sramnih izjava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

27.09.2023 21:54

Mars djubre jedno ustasko