ŠORMAZ: Prigožin stradao u Rusiji, S-400 uništen na Krimu

Autor:

Vesti

23.08.2023

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Dragan Šormaz objavio je na društvenoj mreži X da je danas poginuo šef Vagnera, kao i da je na Krimu uništen ruski S-400 uz hešteg "Slava Ukrajini".

ŠORMAZ: Prigožin stradao u Rusiji, S-400 uništen na Krimu

Foto: Profimedia

- Danas jedan Prigožin u Rusiji i jedan S-400 na Krimu - napisao je Šormaz.

Podsećamo, šef ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin poginuo je danas nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

"Pokrenuta je istraga o padu aviona Embraer, do koga je došlo večeras u Tverskoj oblasti. Prema spisku putnika, među stradalima je i Jevgenij Prigožin", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Pored Prigožina, poginulo je još devet osoba. Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Takođe, danas, serija eksplozija je prijavljena na nekoliko ukrajinskih kanala na Telegramu u kojima se tvrdi da je ruski sistem protivvazdušne odbrane S-400 na Krimu uništen.

Sedam jakih eksplozija prijavljeno je u sredu 23. avgusta oko 10 časova u oblasti sela Olenivka, zapadno od Krima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Veki

23.08.2023 20:54

Koga zanima sta kaze bezveznjak Sormaz,Smederevski lezilebovic