VUČEVIĆ SA PREDSEDNIKOM EGIPTA EL SISIJEM Produbljujemo veze duge čak 115 godina

Autor:

Vesti

08.08.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane u Kairu preneo pozdrave predsednika Vučića

VUČEVIĆ SA PREDSEDNIKOM EGIPTA EL SISIJEM   Produbljujemo veze duge čak 115 godina

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se juče u Kairu sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem, u okviru zvanične posete toj zemlji.
Na početku susreta, ministar Vučević zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici, kao i na prilici za razgovore, ne samo po pitanju saradnje u oblasti odbrane, već i po pitanju unapređenja sveukupnih odnosa dve tradicionalno prijateljske zemlje.

Foto: Printscreen/Instagram/odbranaivojska

Ministar odbrane 

 

Ministar Vučević, tom prilikom, preneo je predsedniku El Sisiju pozdrave predsednika države i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića. On je istakao da su izrazito prijateljski odnosi predsednika Vučića i El Sisija doprineli jačanju i razvoju sveukupne saradnje između dve zemlje, a posebno u domenu odbrane.

Politički odnosi dve zemlje, naglasio je ministar Vučević, tradicionalno su dobri, prijateljski i partnerski, vezuju ih istorijske veze duge više od 115 godina, zbog čega je namera Srbije da se oni očuvaju i konstantno unapređuju.

Vučević je, takođe, preneo zahvalnost na doslednosti i nepromenjenom stavu kada je reč o poziciji Egipta po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik El Sisi, tokom susreta, osvrnuo se na prošlogodišnju posetu Beogradu, tokom koje mu je domaćin bio predsednik Vučić i izrazio zadovoljstvo što je rezultirala unapređenjem odnosa Srbije i Egipta u oblastima od obostranog interesa.

Predsednik Egipta i ministar Vučević razgovarali su i o jačanju saradnje u različitim oblastima. Šef egipatske države posebno je ukazao na značaj vojnotehničke saradnje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Ninuska

08.08.2023 15:40

Jako je vazno obnavljati i unapredjivati vec dobre odnose sa Egiptom na cemu rade i Vucevic i Vucic. Uvek smo tu za dobru saradnju i kvalitetan razgovor.

Slavica

08.08.2023 15:45

Danasnji sastanak Vučevića i predsednika Egipta el Sisijaojačaće prijateljstvo naših dveju zemalja i doprineti jačanju saradnje posebno po pitanju odbrane i vojnotehničke saradnje.

Darko

08.08.2023 15:45

Nadam se da će se naša saradnja i u budućnosti proširiti i poprimiti nove obrise, još bolje i jače

Milica

08.08.2023 15:46

El Sisi je od Egipta napravio ozbiljnu i sigurnu drzavu ciji uticaj ce samo jacati