RANI RADOVI SINA BIVŠEG PREDSEDNIKA SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Marko oteo pekaru u Požarevcu, vlasniku slao batinaše

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto policija, u strahu od moćnog tatinog sina, nije reagovala, vlasnik bio prinuđen da preda svoj loka

RANI RADOVI SINA BIVŠEG PREDSEDNIKA SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Marko oteo pekaru u Požarevcu, vlasniku slao batinaše

Foto: Profimedia, Youtube

Marko Milošević, sin pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, u vreme vladavine svog oca zaveo je strahovladu u rodnom Požarevcu, ne prezajući ni od otimačine tuđe imovine, kažu sagovornici Srpskog telegrafa dobro upoznati u događaje iz vremena devedesetih.


DŽABA UGOVOR


Njemu očigledno nije bilo dovoljno što je na obodu grada posedovao ekskluzivnu diskoteku "Madona", za koju se ne zna kako ju je stekao, već je bacio oko i na lokale koji su bili na najatraktivnijim lokacijama i sjajno poslovali, uz veliki prihod.


- Dok je sa svojim društvom, uglavnom sumnjivim likovima s druge strane zakona, sedeo u kafićima, ujedno je merkao šta bi mogao da "kupi", kako je ironično znao da kaže. Tako mu je za oko zapala pekara u strogom centru Požarevca, koja je imala dobar promet i zaradu. Reč je bila o porodičnom biznisu dugom više od decenije. Posao je bio razrađen, pekara je bila stalno puna - priseća se naš sagovornik.


Ono što je bio problem za bahatog Slobinog sina jeste čvrst višegodišnji ugovor koji je vlasnik pekare imao sa gradom. Marko je prvo sam otišao do gazde, pokušavajući da ga privoli da mu dobrovoljno preda pekaru. Šokiranom čoveku to nije padalo na pamet, bez obzira što je znao koliko je mlađi Milošević moćan i opasan.


- Nekoliko dana kasnije Marko je banuo sa ekipom opasnih momaka i postavio ultimatum: ili predaja pekare, ili će razgovarati drugačije. Uplašeni čovek se konsultovao sa porodicom i odlučili su da ne popuste, uzdajući se u pravdu, ali se ispostavilo da je sve bilo uzalud - priča izvor našeg lista.
Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Marko Milošević

 

BRZO PROPAO


Tek tada je počeo pakao. Iznerviran zbog čvrstog stava vlasnika, Milošević je okrenuo drugi list: slao je svoje batinaše, maltretirao i njega i porodicu, ali i zaposlene. U nekoliko navrata su naočigled zgranutih mušterija lupali inventar i razbacivali pecivo, uz reči: "Prenesite gazdi da ima još dva dana da se predomisli. Kad nije hteo da proda, sad će dati džabe".


- Sticajem okolnosti sam znao vlasnika i sve kroz šta je prolazio. Pokušavao je da se obrati policiji, ali su svi okretali glavu. Tražili su mu da piše prijave, koje su završavale u poslednjoj fijoci, jer niko nije smeo ni prstom da mrdne protiv moćnog tatinog sina. Štaviše, posle svake prijave stvar je bivala sve gora i gora, jer su čelnici MUP o tome redovno obaveštavali Marka, pa su se pritisci pojačavali - kaže ovaj Požarevljanin.
Kada je nesrećni čovek video da ga i prijatelji na ulici izbegavaju jer se brzo pročulo o njegovom sukobu sa Miloševićem, digao je ruke. Pristao je na raskid ugovora sa opštinom i predao pekaru. Međutim, Markov biznis nije bio dugog veka, po sistemu oteto-prokleto, pa je pekara ubrzo propala.

Foto: www.profimedia.rs

Marko Milošević

 


Zastarelo prebijanje "otporaša"


Marko je 2008. zbog zastarelosti oslobođen optužbi za prebijanje trojice članove požarevačkog "Otpora". U obrazloženju presude, sudija Gordana Vidojković izjavila je da se sud rukovodio nepotpunim dokazima, zastarelošću predmeta i kao i nepostojanjem namere da se nanesu teške telesne povrede. Momčilo Veljković, Nebojša Sokolović i Radenko Luković brutalno su pretučeni dok su pokušavali da zaštite svog člana Dragana Milanovića.


Od pravde pobegli u Rusiju


Kako su pisali mediji, krajem 2007. godine Marko i njegova majka su dobili politički azil u Rusiji, a utočište su pronašli u Moskvi. Smatra se da su to učinili preventivno, jer su bili svesni da će se u Srbiji Marko suočiti sa ozbiljnim optužbama u vezi sa švercom cigareta, ali i da bi mogli biti povezani sa daleko ozbiljnijim krivičnim delima, tačnije političkim ubistvima za koje se Mirjana Marković pominjala kao nalogodavac.
Prvi put posle dužeg vremena je viđen u junu ove godine na otkrivanju spomenika Miloševiću u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Деда Сава

08.07.2023 13:43

Занимљиво правда и Србија,ми старији то добро памтимо. Поготову поштењачине бизнисмене!