Načelnik Generalštaba o situaciji na Kosovu i Metohiji: Obavestio sam komandanta KFOR, zahtevamo preduzimanje hitnih mera

Autor:

Vesti

23.06.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obratio se naciji povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Načelnik Generalštaba o situaciji na Kosovu i Metohiji: Obavestio sam komandanta KFOR, zahtevamo preduzimanje hitnih mera

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je danas da je uputio zahtev komandi Kfora da preduzimu hitne mere u zaštiti srpskog naroda i njegovog prava na opstanak i dodao da je Vojska Srbije spremna da u skladu sa Ustavom Srbije i poveljom UN ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta predsednika Srbije Aleksandra Vučića u potpunosti izvrši sve zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu. 

Mojsilović je rekao da je srpski narod na KiM izložen strašnom pogromu od strane režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, a da je njihova krivica jedino u imenima i prezimenima i tome što ne žele da napuste svoja ognjišta.

- U skladu sa svim činjenicama ja sam obavestio komandanta KFORA da sa velikom zebljom posmatramo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti Srpskog naroda i njegovog prava na opstanak - rekao general Milan Mojsilović i dodao:

- Vojska Srbije poštuje sve svoje međunarodne obaveze, koje proizilaze iz rezolucije UN 1244, Vojnotehničkog sporazuma i svih privremenih procedura za rad i režim rada duž administrativne linije, ali je danas jasno da Međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska u skladu sa Ustavom i poveljom UN, ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta, narode, sve svoje zadatke izvršiće u potpunosti.

Podsetimo, jutros je usledilo novo hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji. Reč je o radniku komunalnog preduzeća Nenadu O. kojeg su specijalci kosovske policije opkolili kod auto perionice i potom ga priveli.

U Briselu je održan sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa komesarom EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (72)

Loading
Mona-Linic

23.06.2023 16:14

Tako je, nas narod mora biti bezbedan na KIM.

Dušan

23.06.2023 16:48

Veoma važno obraćanje generala Mojsilovića narodu Srbije

Vesna

23.06.2023 16:52

Nadam se i verujem da ce se nekako rešenje ipak naci I da nece biti nikakvih ratnih sukoba

Jovana

23.06.2023 16:58

Ceka se naredjenje predsednika Vucica da srpska vojska deluje ako Kfor ne zeli da reaguje, ovo je vise nedopustivo.