KATAKLIZMA ŠIROM ZEMLJE! Obilne padavine izazvale poplave, odrone, srušeni i putevi, EVAKUISANO 75 OSOBA! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

16.06.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Padavine koje su zadesile Srbiju prethodnih dana dovele su do potpune apokalipse u celoj zemlji.

KATAKLIZMA ŠIROM ZEMLJE! Obilne padavine izazvale poplave, odrone, srušeni i putevi, EVAKUISANO 75 OSOBA! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/D.Nikolić/MUP Srbije

Nedeljama unazad ne prestaje kiša širom zemlje, a poslednjih dana padavine su se intenzivirale i izazvale izlivanje reka i potoka. Vanredna situacija proglašena je u 37 opština i gradova u Srbiji.

Kiša će nastaviti da pada i danas pojačanim intenzitetom, a na istoku zemlje upaljen je crveni meteo-alarm.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noći evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Republike Srbije.

Na području Sokobanje evakuisano je ukupno 25 osoba iz mesta Jabukar i Čair, dok je u naselju Palilula u Kragujevcu evakuisano 14 osoba, od čega je jedno dete.

U selu Trnava kod Jagodine evakuisane su 22 osobe, dve osobe su izvučene iz poplavljenog automobila u Velikoj Vrbnici kod Kruševca, a četiri osobe su evakuisane iz mesta Vrdula i Bapsko polje kod Kraljeva.

Takođe, u selu Tulare kod Prokuplja evakusiane su tri osobe, a u mestima Viča, Kučići i Mršnici kod Čačka još pet osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim navedenim mestima, navodi MUP u saopštenju.

Odron kod tunela Šargan

Na magistralnom putu Sušica - Vardište u blizini tunela Šargan došlo je odrona, kada se preko 100 kubika zemlje i kamenja sručilo na kolovoz. 

- Ekipe Užice puteva su na terenu, usled velike količine materijala moraćemo angažovati tešku mašinu, utovarivač, koja će raditi sve dok se put potpuno ne pročisti - izjavio je za RINU Alen Mušanović iz Puteva Užice. 

On dodaje da će u narednih par sati put biti potpuno pročišćen. 

- Zamolio bih učesnike u saobraćaju da imaju strpljenja, činimo sve što je u našoj moći da se put što pre očisti, naglašava Mušanović. 

Dok traje čišćenje na ovoj deonici, saobraćaj reguliše policija.

Urušio se most na Ibarskoj magistrali

Deo mosta na Ibarskoj magistrali kod Adrana urušio se zbog obilnih padavina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Nabujali potok Musača u Adranima odneo deo mosta na Ibarskoj magistrali, pa je u potpunom prekidu saobraćaj na deonici od Kraljeva prema Preljini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Poplave u Kragujevcu

U Kragujevcu usled velike kiše poplavljen je podrum hirurškog bloka Urgentnog Kliničkog centra, kao i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Ovim povodom Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu izdao je saopštenje da je u noći između 15. i 16. juna 2023. godine, usled obilnih kišnih padavina, poplavljen je podrumski prostor ove ustanove u Hirurškom bloku sa odeljenjem Sterilizacije, u zgradi RH centra, podrumski prostor Klinike za pedijatriju i zgrada Ekonomsko- finansijske službe.

Ekipe radnika UKC Kragujevac, u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećima, od noćas intenzivno rade na otklanjanju posledica poplava, ali će zdravstvena ustanova danas raditi po vanrednom režimu rada, što podrazumeva zbrinjavanje samo urgentnih stanja, navode u saopštenju.

 

 

- Ukoliko u narednim danima ne bude novih obilnih padavina, očekujemo da će od ponedeljka, 19. juna 2023. godine, Univerzitetski klinički centar Kragujevac redovno funkcionisati - piše u saopštenju.

Nevreme u Aranđelovcu

Prema snimcima i fotografijama koje su zabeležene u Aranđelovcu, polave su paralisale puteve, a mnogo automobila ostalo je zaglavljeno ili se jedva probijalo kroz bujice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading