BEOGRAD NUDI DOKAZE, A KURTI LAŽI! Istina o hapšenju terorista, ovo je mesto gde su uhvaćeni naoružani do zuba!

Autor:

Vesti

15.06.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti danas pokušao da utiče na međunarodnu zajednicu, kako bi ih ubedio da izvrše pritisak na Beograd i oslobode uhapšene policajce, pokazujući mapu lažne lokacije, tvrdivši da su uhvaćeni unutar KiM.

BEOGRAD NUDI DOKAZE, A KURTI LAŽI! Istina o hapšenju terorista, ovo je mesto gde su uhvaćeni naoružani do zuba!

Foto: MUP/printscreen

Pod punom opremom, naoružani automatskim oružjem, sa GPS uređajima, mapama i drugom opremom, tri specijalca tzv. kosovske policije uhvaćena su duboko unutar srpske teritorije tokom jučerašnjeg dana, što prištinske vlasti uporno žele da opovrgnu, lažući da se sve odigralo unutar teritorije KiM.

Njihov pokušaj manipulacije i pritiska na međunarodnu zajednicu ide toliko daleko, do šizofrenije Aljbina Kurtija koji je jutros pokazivao mapu, ubeđujući medije da su pripadnici njegove policije uhapšeni na prostoru tzv. Kosova.

Naime, pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su juče, na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca, u rejonu sela Gnjilica, opština Raška, kako je juče na konferenciji za medije potvrdio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Tom prilikom privedeni su Rifat Zeka, Bećir Sefa, Mustafa Šem, a njihov boravak na srpskoj teritoriji nije bio ni malo "naivan" budući da su kod sebe imali automatsko oružje.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Uhapšeni Kurtijevi specijalci

Srbija je već ponudila dokaze koji se tiču hapšenja Kurtijevih specijalaca u Centralnoj Srbiji, navodeći da pristaje i na međunarodnu istragu, kao i to da čak i Amerikanci i Britanci dostave fotgorafije sa satelita, rekao je tokom jučerašnjeg dana Petković:

- Da se jasno vidi šta govorimo.

BEOGRAD NUDI DOKAZE, A KURTI LAŽI

Dok Beograd nudi dokaze, pozivajući i treću neutralnu stranu da ispita sve okolnosti ovog hapšenja, budući da su specijalci nesumnjivo uhapšeni  u opštini Raška, prištinske vlasti lažima pokušavaju da obmanu međunarodnu zajednicu.

Tako je, u prištinskim medijima, već krenula priča kako su Kurtijevi specijalci kidnapovani na teritoriji KiM, što i ne čudi, budući da se juče nakon hapšenja odmah oglasio i premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti, navodeći na svom Fejsbuk profilu da se radi o osveti povodom nedavnog hapšenja srpskog sportiste Miluna Milenkovića Luleta.

On je rekao da su pripadnici kosovske policije "kidnapovani".

Tri službenika kosovske policije kidnapovana su danas u Leposaviću na mestu gde je nekada bila ilegalna ruta za šverc, koja se nalazi oko 300 metara unutar teritorije naše države. Sumnjamo da ih je kidnapovala srpska vojska, jasno da je reč o osveti Srbije za jučerašnje hapšenje ozloglašenog kriminalca Miluna Milenkovića Lunta, koji predstavlja jednog od vođa organizovanog kriminala i šverca - napisao je Kurti na Fejsbuku.

 

 

Već danas, premijer lažne države Kosovo sazvao je konferenciju za medije u kojoj je "kukumakao", tražeći od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Beograd, kako bi bili oslobođeni pripadnici tzv. Kosovske policije.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Beograd i pozivamo na oslobađanje policajaca. Ponašanje Srbije nas ne čudi, nije promenila apetite. Ono što nas iznenađuje je tolerancija i ćutanje međunarodne zajednice prema delovanju Srbije, koja stalno traži destabilizaciju - rekao je Kurti na konferenciji za medije, na koju je doneo i njegovu izmišljenu mapu, kojom je "mlatio" pred novinarima, pokušavajući da ih uveri u to da se hapšenje odigralo u kako on kaže "Republici Kosovo".

Ne radi se o hapšenju u Srbiji, već o kidnapovanju na Kosovu. Ne radi se ni o kakvom prelasku granične linije od strane policajaca, kako to Srbija lažno tvrdi. Sve ovo ima i Kfor, ali njihovo ćutanje ne doprinosi ni deeskalaciji, ni istrazi, ni pravdi. Nema smisla da za događaj na teritoriji Kosova nemamo nikakvo zvanično saopštenje ni sutradan. Možda je to kršenje Rezolucije 1244, ali komandant Kfora je taj koji u svakoj izjavi pominje Rezoluciju 1244. Često je pominje - dodao je Kurti.

Foto: Kosovo Online

Kurti pokazuje "lažnu" mapu

SRAMNO OPRAVDANJE

I lider Srbije Aleksandar Vučić govorio je o jučerašnjem sprečavanju terorističkog akta, kada su uhapšena tri Kurtijeva policajca.

- Ne želim da se pravdam za gluposti, niko nije prebijen. Nikada se nije desilo da pripadnici naše vojske ili policije pređu administrativnu liniju. Kurti je sam priznao da su oni pogazili sve norme međunarodnog prava. Sam je rekao da su oni bili 300 metara unutar administrativne linije. Oni ne smeju tu da budu. Šta ste radili tamo sa dugim cevima? - rekao je Vučić danas na konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar.

Kako je objasnio lider Srbije, opravdanje kurtijevih specijalaca koji su uhvaćeni unuitar Srbije bilo je potpuno banalno.

- Ne radi mi GPS, tražio sam pečurke, pa gde si to pečurke tražio - objasnio je Vučić kako su se teroristi pravdali i dodao:

- Hoćete da ubijete nekoga dugim cevima što je hteo da prenese koka kolu ili kiselu vodu? 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading