KO JE ALJBINU SIPAO DROGU U HEROIN?! Kurti načisto prolupao: Iznenađen i uvređen zbog Srbije! (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.06.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti je tokom konferencije za medije, nakon sednice Saveta za bezbednost Kosova, pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Beograd.

KO JE ALJBINU SIPAO DROGU U HEROIN?! Kurti načisto prolupao: Iznenađen i uvređen zbog Srbije! (VIDEO)

Foto: Kosovo Online

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su juče, na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca, u rejonu sela Gnjilica, opština Raška.

Privedeni su Rifat Zeka, Bećir Sefa, Mustafa Šem.

Osim oružja, kod njih je pronađena i oprema za osmatranje, radio veze, kao i mape.

Inače, u prištinskim medijima već je krenula priča kako su Kurtijevi specijalci kidnapovani na teritoriji Kosova, kako prenosi Lajmi.net.

Zato i ne čudi što je premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti pokušao da izvrši pritisak na međunarodnu zajednicu, rekavši da je iznenađen njenim ćutanjem i tolerancijom ovog hapšenja, prenosi Koha.

Kurti je tokom konferencije za medije, nakon sednice Saveta za bezbednost tzv. Kosova, pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Beograd.

- Pozivamo međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Beograd i pozivamo na oslobađanje policajaca. Ponašanje Srbije nas ne čudi, nije promenila apetite. Ono što nas iznenađuje je tolerancija i ćutanje međunarodne zajednice prema delovanju Srbije, koja stalno traži destabilizaciju - rekao je Kurti.

Kurti je dodao i da je iznenađen što Kfor nije izdao zvanično saopštenje o mestu gde se incident dogodio, piše Kosovo online.

- Ono što me i dalje čudi jeste činjenica da ni sutradan, sa ovom istinom koju vam otkrivamo, Kfor ne izlazi zvanično. Šta znači da dan nakon događaja koji nije bio uveče već popodne, Kfor ne izađe sa zvaničnim objašnjenjem gde je to mesto. To mesto je jasno u Republici Kosovo - naglasio je Kurti.

Kurti je na konferenciji predstavio i mapu, i dodao da hapšenje kosovskih policajaca "dešavalo duboko na teritoriji Kosova".

- Ne radi se o hapšenju u Srbiji, već o kidnapovanju na Kosovu. Ne radi se ni o kakvom prelasku granične linije od strane policajaca, kako to Srbija lažno tvrdi. Sve ovo ima i Kfor, ali njihovo ćutanje ne doprinosi ni deeskalaciji, ni istrazi, ni pravdi. Nema smisla da za događaj na teritoriji Kosova nemamo nikakvo zvanično saopštenje ni sutradan. Možda je to kršenje Rezolucije 1244, ali komandant Kfora je taj koji u svakoj izjavi pominje Rezoluciju 1244. Često je pominje - dodao je Kurti, piše Kosovo online.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Mara

15.06.2023 11:47

ludilo, doce i tome kraj

Čvarkov i BABA

16.06.2023 10:37

Rifat Zeka bio vođa patrole, a šta zna zeka šta je administrativna linija u šumi. Zeka skakuće gde on hoće.