MINISTAR KRKOBABIĆ NA SKUPU U SANU: Punom saradnjomdo održivih rešenja

Autor:

Vesti

07.06.2023

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Punom saradnjom do održivih rešenja poruka je ministra za brigu o selu Milana Krkobabića s otvaranja naučno-stručnog skupa posvećenog stočarstvu u organizaciji odbora SANU za selo.

MINISTAR KRKOBABIĆ NA SKUPU U SANU: Punom saradnjomdo održivih rešenja

Foto: Milan Obradović

- Jasno izražena politička volja, optimalna finansijska sredstva i znanje kao ključni resurs preduslovi su za iznalaženje adekvatnih i održivih rešenja za aktuelne izazove, razvojne, privredne i opšte društvene - rekao je Krkobabić.

Predsednik SANU, akademik Zoran Knežević istakao je da ovakvi skupovi upravo služe za razmenu mišljenja i iskustava, identifikovanje problema i traženje rešenja i pravih načina za njihovo prevazilaženje. Knežević je ukazao da je uloga SANU u društvu upravo savetodavna na bazi nauke, a na državi je da te savete koristi u praktičnom delovanju.

Predsednik Odbora za selo SANU Dragan Škorić ukazao je na neophodnost državne agrarne politike koja zadruge prepoznaje kao nosioce i integratore proizvođača i prerađivača i još jednom istakao saradnju Ministarstva za brigu o selu i odbora SANU na programu revitalizacije zadrugarstva u Srbiji.

Učesnici skupa saglasili su se da je stočarstvo Srbije na raskrsnici. Sve ono na šta je ukazano i sve što se predlaže predstavlja samo prvi korak u revitalizaciji ovog najbitnijeg dela agrara. Činjenica da stočarstvo Srbije ima udeo od 28 odsto u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji više je nego zabrinjavajuća i daleko od evropskog proseka.

Predsednica Zadružnog saveza Vojvodine mr Jelena Nestorov Bizonj ukazala je da ekonomski benefiti udruživanja u zemljama Evrope i Skandinavije obezbeđuje stabilan razvoj u okvirima tržišne privrede i da je to model kom treba da se teži.

- Saradnja umesto konkurencije obezbediće kvalitet - poručila je Nestorov Bizonjova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading