DANAS U BEOGRADU SKUP "SRBIJA NADE", NAJVEĆI U ISTORIJI NAŠE DRŽAVE: Odbrana Srbije

Autor:

Vesti

26.05.2023

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogobrojne javne ličnosti pozvale građane da u teškim trenucima celom svetu pokažu nacionalni ponos, patriotizam i snagu.

Skup jedinstva, pokazatelj snage, želje za napretkom, podrška svojoj zemlji, koja neće i ne sme da stane, okretanje budućnosti. Ovo su samo neke od poruka mnogobrojnih javnih ličnosti koje su pozvale građane da se danas pridruže skupu "Srbija nade" ispred Narodne skupštine u Beogradu, odakle će biti poslate poruke mira, sloge i jedinstva.

ZA DOBRE LJUDE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je pred današnji skup da on mora biti potpuno suprotan od onoga što drugi rade.

- Ovo je skup za sve obične, dobre ljude Srbije. Ovo je skup i za one ljude koji hoće da podrže sve one koji su izgubili svoje najbliže. Oni su zaslužili najveću podršku i države i svih nas. Ovo nije skup protesta, skup ljutnje, ovo ne sme da bude skup mržnje bez obzira na to što prema nama prave jedino mržnju. Taj skup mora da bude sve suprotno od onoga što drugi rade, što drugi prave. To dugujemo našoj deci, porodicama i budućnosti. Moramo na tom skupu da pokažemo put Srbije ka napred, u budućnost i da uverimo Srbiju da će Srbija, ne samo da opstane već da će moći još brže da napreduje. Služim samo Srbiji. To je bila i biće moja politika - rekao je predsednik.

Mnogi poznati iz sveta muzike, filma, sporta najavili su svoj dolazak i pozvali građane da se pridruže, a među njima i glumac Lazar Ristovski.

- Pozivam sve građane na skup "Srbija nade". Iskreno pozivam i one koji se sakupljaju drugim danom. Nije Srbija samo Beograd. Ovo će biti skup jedinstva, a ne razdvajanja. Ljubavi, a ne mržnje, graditelja, a ne rušitelja. Ostavimo sujete po strani i mislimo na Srbiju - rekao je Ristovski.

POD JEDNU ZASTAVU

Proslavljeni automobilista Dušan Borković naveo je da će današnji skup biti poruka da Srbija ne da na sebe:

- Da se okupimo na najlepši mogući način, dostojanstveno, složno, mirno, uzdignute glave. Da pokažemo nacionalni ponos, patriotizam, snagu, Srbiju koja ima nade, Srbiju koja je slobodna i ponosna, Srbiju koja ne da na sebe. Koja brine o drugima, koja brine o ljudima. Drugu državu nemamo.

Upravnik Narodnog pozorišta i glumac Svetislav Goncić je u svom pozivu poručio da je Beograd uvek bio grad otvorenog srca, otvoren za sve različitosti. Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, naveo je da će ovo biti prilika da se svetu pokaže slika Srbije kao zemlje moralnih, časnih i domaćinskih ljudi i da se uputi poruka stranim agenturama da Srbiju nećemo dati nikome.

Dolazak na skup najavio je i slavni violinista Jovan Kolundžija.

- Pokažimo da nam je stalo do Srbije. Vidimo se - saopštio je Kolundžija u video-poruci.

Bivši košarkaš Marko Kešelj poslao je poruku putem Instagram naloga:

- Za ujedinjenu, slobodarsku i slobodnu Srbiju! Vidimo se... Srbija nade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Ana

26.05.2023 00:06

Za sigurnu i stabilnu Srbiju. Vidimo se

Valentina

26.05.2023 00:07

U 19:00 h se okupljamo svi na skup Srbijanade da podržimo predsednika Vučića

Dr

26.05.2023 00:08

Ovo će biti odbrana Srbije od svih napasti, predsednik će saopštiti snažne poruke.

Loka

26.05.2023 00:15

Istorijski skup koji ce sakupiti hiljade i hiljade istomisljenika,koji zele bolju buducnost i bolje sutra za nasu zemlju.