HOĆE LI KIŠA USKORO PRESTATI? Meteorolškinja otkriva: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja maja!

Autor:

Vesti

12.05.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša i vetar ovih dana utiču na to da vreme više liči na jesenje, nego na proleće.

HOĆE LI KIŠA USKORO PRESTATI? Meteorolškinja otkriva: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja maja!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Iako smo duboko zagazili u maj, vremenske prilike ovih dana ni malo ne ukazuju na to da nam se bliži leto. Košava koja duva dodatno doprinosi osećaju da je hladnije nego što inače jeste.

Danas su meteorolozi najavili da će najviša dnevna temperatura biti od 13 do 20 °C, sa kišom i pljuskovima lokalno, dok se u celoj zemlji očekuju udari vetra olujne jačine.

Slično vreme očekuje nas i u narednom periodu, kaže meteorloškinja RHMZ Senija Vukajlović.

- I narednih 10 dana zadržava se promenljivo i nestabilno vreme sa kišom i lokalno obilnijim padavinama sa grmljavinom. Kratkotrajna stabilizacija se očekuje sutra u prvom delu dana, kada će u većini predela biti sunčano, ali u drugom delu dana može doći do kratkotrajnih pljuskova i grmljavine - kaže Vukajlović za Kurir TV.

Potom je dala detaljnu prognozu za preostale tri nedelje maja meseca.

- Narednih dana biće toplije nego danas. Današnje maksimalne temperature biće do 13 stepeni. Za vikend će biti od 17 do 21 stepen, a početkom naredne sedmice od 19 do 23 stepena. Za sada neki veći porast temperature se ne očekuje do juna. Temperature će biti oko 20 stepeni, a to je ujedno ispod proseka za ovo doba godine. Prosek je od 20 do 27 stepeni celzijusa - pojašnjava ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading