AMERIKANCI I NIN PRIZNALI: Treba da se stidimo i učimo od Vučića - pogledajte kako je Srbija reagovala nakon masakra

Autor:

Vesti

11.05.2023

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

NIN je preneo tekst američke novinarke u kojem se pohvalno govori o potezima Aleksandra Vučića nakon stravičnih tragedija koje su pogodile Srbiju.

AMERIKANCI I NIN PRIZNALI: Treba da se stidimo i učimo od Vučića - pogledajte kako je Srbija reagovala nakon masakra

Foto: Tanjug-M.Milivojević

Aleksandar Vučić

"Amerika treba da se stidi", piše ova novinarka, aludirajući na hitre mere koje je država Srbija, na čelu sa Vučićem preduzela nakon dva uzastopna masakra.

Srpske vlasti uradile su nešto što se u SAD retko dešava: Uhapsili su oba roditelja učenika koji je pucao u školi zbog toga što su oružje učinili dostupnim svom detetu. Nakon pucnjave kod Mladenovca predsednik je obećao da će "razoružati zemlju".

Ovim su se i Amerikanci poklonili predsedniku Vučiću koji je odlučnim i nepopularnim merama reagovao kako bi se oružje učinilo nedostupnim svima onima koji bi da ubijaju.

Foto: Printskrin

 

 

Iako najrazvijenija zemlja sveta, Amerika nije bila u stanju da se uhvati u koštac sa ovim problemom na ovaj način i to je svima jasno.

Morali su da priznaju da je Srbija bila sposobnija, a nisu jedini.

Da podsetimo, čuveni Gardijan je juče takođe hvalio predsednika Vučića i državu Srbiju, odajući priznanje na adekvatnim potezima.

Jedini koji ne dele ovo mišljenje, bar ne javno, još su lešinari iz opozicije, koji verovatno  razmišljaju isto, ali žele da se okoriste o najveću tragediju koja nas je snašla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (121)

Loading
Kajli

11.05.2023 12:07

U mnogo čemu svet treba da se ugleda na Srbiju.

Feni

11.05.2023 12:07

Konačno svet uvidja koliko Srbija vredi.

Mišo N

11.05.2023 12:32

@Feni - Feni: Odavno to oni znaju samo neće javno da priznaju.

Kolibri

11.05.2023 12:08

Pravda je spora ali dostižna. Konačno vide ono što je odavno trebalo.