ZORAN PAŠALIĆ OSTAJE ZAŠTITNIK GRAĐANA

Autor:

Vesti

20.04.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Skupštine Srbije ponovo su za Zaštitnika građana večeras izglasali Zorana Pašalića, a Aleksandra Popovića za istaknutog pravnika koji će biti član Visokog saveta sudstva(VSS).

ZORAN PAŠALIĆ OSTAJE ZAŠTITNIK GRAĐANA

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Time je završena prva redovna sednica prolećnog zasedanja.

Pavlović je jedini od predloženih kandidata za uglednog pravnika koji je dobio dvotrećinsku većinu poslanika Skupštine Srbije za člana V S ili Visokog saveta tužilaštva (VST).

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, čiji predsednik je Vladimir Đukanović, izabrao je po osam kandidata iz reda istaknutih pravnika koji su predloženi, od kojih će se birati po četiri za VS S i VST.

Kandidati za VSS su Nataša Delić, Žikica Dronjak, Jelena Vučković, Nikola Bodiroga, Marina Grbić, Rastko Brajković, Aleksandar Popović i Srđan Stefanović.

Sa druge strane kandidati za VST su Dušan Purić, Miroslav Đorđević, Predrag Ćetković, Vesna Luković, Vladimir Simić, Nenad Tešić, Jelena Glušica i Bojan Petrović.

Pošto nisu izglasani u Skupštini Srbije istaknute pravnike biraće telo koje čine predsednik Ustavnog suda, predsednik Vrhovnog suda, predsednik Skupštine Srbije, Zaštitnik građana i Vrhovni javni tužilac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading