KAO DA SAM NJOME NASLUTIO TRAGEDIJU: Rasim Ljajić progovorio o pesmi koju je napisao, a Topalko otpevao

Autor:

Vesti

07.04.2023

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao da je autobiografska, kaže Ljajić.

KAO DA SAM NJOME NASLUTIO TRAGEDIJU: Rasim Ljajić progovorio o pesmi koju je napisao, a Topalko otpevao

Foto: ST/N. PANČIĆ

Lider SDPS Rasim Ljajić u intervjuu za Kurir govorio je o stravičnom udesu koji se dogodio 10. aprila prošle godine, a u kojoj je poginuo njegov nekadašnji najbliži saradnik Branko Gogić. Ljajić je spomenuo i pesmu koju je napisao, a Milan Topalović Topalko otpevao.

- Ja sam napisao još ranije jednu pesmu, a ona mi sad dolazi često, posle ovog što se desilo... Topalko ju je otpevao na festivalu Ilidža u Sarajevu pre dve-tri godine i refren kaže: "Naš je život more tuge, s talasima kratke sreće, zato živi kako možeš, što je bilo, biti neće" - otkriva on i dodaje:

- Kao da je autobiografska. Kao da sam njome naslutio tragediju.

Ljajić kaže i da je za ovih godinu dana pokušavao da piše ponovo, da tugu pretoči u pesmu, ali nije mu išlo.

- Nemam inspiraciju. To mora da dođe samo, a još mi nije došlo. Nadam se da će doći. E, te pesme se setim često. To je to. Živi svaki dan što možeš, koristi, nema reprize, nema ponavljanja, neće se vratiti dan koji je prošao... Nerviramo se za sve i svašta, svaka sitnica nas izbaci iz takta. Onda vidiš da nije vredno toga, u jednoj sekundi život praktično stane. U jednoj sekundi koju i ne sanjaš i ne očekuješ. Čovek treba da živi punim plućima. Trudim se i ja da koristim svaku priliku da nešto korisno radim i da ne propuštam šanse - poručuje Ljajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading