UDARNO OBAVEŠTENJE PORESKE UPRAVE: Poslednji dan je 15. maj!

Autor:

Vesti

07.04.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počelo podnošenje porskih prijava za godišnji porez na dohodak građana

UDARNO OBAVEŠTENJE PORESKE UPRAVE: Poslednji dan je 15. maj!

Foto: shutterstock

Poreska uprava je na osnovu podataka iz službenih evidencija, na portalu ePorezi postavila popunjenu poresku prijavu za godišnji porez na dohodak građana za 2022. godinu (PP GPDG).

To je namenjeno poreskim obveznicima koji su u 2022. godini ostvarili dohodak koji je predmet oporezivanja godišnjim porezom na dohodak građana, a koji umanjen za plaćene poreze i doprinose prelazi iznos 3.719.376 dinara.

Obveznici godišnjeg poreza na dohodak građana su fizička lica koja su u kalendarskoj godini ostvarila dohodak veći od trostrukog iznosa prosečne godišnje zarade po zaposlenom u Republici Srbiji, isplaćen u kalendarskoj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Foto: Tanjug/D. GOLL

 

Poreski obveznici kojima dohodak za oporezivanje godišnjim porezom na dohodak građana iznosi 0 dinara (polje 3.12 Obrasca PP GPDG) nemaju obavezu podnošenja poreske prijave.

Rok za proveru podataka iskazanih u postavljenoj prijavi, izmenu istih, podnošenje poreske prijave i uplatu poreza je 15. maj 2023. godine, navedeno je u saopštenju Poreske uprave.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading