RAŠIĆ I JEREMIĆ SU URADILI SVE DA KOSOVO DOBIJE STOLICU U UN: Predsednik Vučić raskrinkao opozicione hejtere

Autor:

Vesti

01.04.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i ministar u prištinskoj Vladi Nenad Rašić stručnjaci za kosovsko priznanje i da su uradili sve da takozvano Kosovo dobije stolicu u UN.

RAŠIĆ I JEREMIĆ SU URADILI SVE DA KOSOVO DOBIJE STOLICU U UN: Predsednik Vučić raskrinkao opozicione hejtere

Foto: ATAImages

“Rašić i Jeremić su stručnjaci za to, sve su uradili za stolicu tzv. Kosova u UN. Jeremić je čovek koji im je dao pitanje za MSP. Rašić je već priznao nezavisno Kosovo. Nažalost njegovu, ja nisam na njegovoj strani niti ću ikad biti na strani onih koji bi da razgrađuju Srbiju”, rekao je Vučić u odgovoru na pitanje novinara kako komentariše izjavu Rašića da je sporazum EU de fakto priznanje tzv. Kosova i Jeremićevu izjavu da je to samo korak ka stolici takozvanog Kosova u EU.

Vučić je na konferenciji za novinare na ceremoniji otvaranja deonice puta Novi Beograd – Surčin, auto-puta „Miloš Veliki“ govorio i o izjavama crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, koje su se odnosile na inicijativu Otvoreni Balkan i poručio da zbog izborne tišine i predsedničkih izbora u Crnoj Gori ne želi da sada daje komentar, ali da će svoj odgovor dati u ponedeljak, kao I drugom kandidatu Jakovu Milatoviću u vezi s kineskim kreditom.

Predsednik Srbije je govorio i o EPS-u i rekao da je to važno pitanje, ali da i u tom, kao i u svemu drugom kada se u državi menjaju stvari, nailazi na otpor. 

“Otpori su svuda na svakom mestu, štajkovi na svakom koraku, svuda sve ide teško, svi hoće da sačuvaju svoje privilegije, svi hoće da nastave da lepo žive, ako je moguće da se radi manje”, rekao je Vučić.

On je objasnio da su zato pozvani one koji to znaju najbolje u svetu da nam po tom pitanju pomognu.

Republika

Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/b

 

 

“Da li će da bude bezbroj otpora? Onih trikova najbednijih i najjadnijih "a dovodiš nam Norvežane, nema Srba pametnih". I onda šta na to da kažete. A što dovodiš Kampaca? To ti se sviđa, ovo ti se ne sviđa. A što si doveo celu petorku Partizana.Pa to ti se sviđa ovo ti se ne sviđa. To je Srbija, ta borba protiv privilegija će uvek biti teška, uvek za političare najteža, za one ljude koji se obraćaju narodu”, zaključio je predsednik. 

Vučić je govorio i o izjavi lidera Srbija Centar-SRCE, Zdravka Ponoša koji je izneo tvrdnju da kada je predsednik Srbije boravio u Vranju, da je njegov pokret tamo sakupio 720 potpisa.

"Kada izgubite od nekoga sa više od million i po glasova razlike ,a onda kažete ili slažete da ste skupili 700 potpisa tu i tu, a među tim ljudima ćemo da pronađemo koliko njih stvarno to nisu ni potpisali", rekao je Vučić.

On je naglasio i da u Vranju može da "skupi dnevno, 10.000 (potpisa), bez problema”
Vučić  je rekao da nema problem ako njegovi politički protivnici “svode sve na lično” u nedostatku drugih argumenata i ponovio da “ga nikad neće pobediti”.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (222)

Loading
Jela

01.04.2023 13:10

Jeremić i Rašić izdajice srpskog naroda koji su uradili sve takozvano Kosovo dobije stolicu u UN

Steva

01.04.2023 13:14

Jeremić i Rašić promoteri Kosovske nezavisnosti nastavljaju sa lažima po pitanju KiM i sporazuma sa Prištinom

Slobodan

01.04.2023 13:14

Vučićeva hrabrost da se suprotstavi onima koji bi da razgrade Srbiju je zaista inspirativna. Njegove kritike na račun Jeremića i Rašića su opravdane i važne za očuvanje države.

Minja

01.04.2023 13:15

Opozicija u Srbiji često se fokusira na lične napade i nema argumente da se suprotstavi Vučiću. Njegova sposobnost da prikupi potpise u Vranju govori o tome koliko ljudi u Srbiji podržavaju njegove napore u razvoju države.