FONDACIJA ''HUMANA SRCA'' POTPISALI UGOVOR O DONACIJI HRANILICA ZA BEBE: Cilj je motivisati mlade ljude na najlepšu životnu ulogu

Autor: Republika

Vesti

22.03.2023

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković se zahvalio Fondaciji što je baš Valjevo prepoznala kao dobrog partnera i sigurno mesto za realizaciju projekata koji će poboljšati kvalitet života .

FONDACIJA ''HUMANA SRCA'' POTPISALI UGOVOR O DONACIJI HRANILICA ZA BEBE:  Cilj je  motivisati mlade ljude na najlepšu životnu ulogu

Foto: Grad Valjevo

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i osnivač i upravitelj Fondacije „Humana srca“ Danijela Vasiljević, potpisali su danas ugovor o donaciji 800 multifunkcionalnih hranilica za bebe, u ukupnoj vrednosti od 3.605.760,00 dinara, koju će dobiti svaka beba rođena na teritoriji grada Valjeva u 2023. godini.

Ovaj projekat rezultat je potpisivanja Protokola o saradnji Fondacije i grada Valjeva, koji je potpisan  u decembru prošle godine.

- Pored svih mera koje Grad Valjevo sprovodi po pitanju pospešivanja populacione politike, ovo će biti još jedan podsticaj za Grad, koji može da se pohvali da je jedan od lidera u sprovođenju populacionih mera u našoj zemlji. Doniranjem multifunkcionalnih bebi hranilica za svaku novorođenu bebu u ovoj godini ćemo podstaći i motivisati mlade ljude na najlepšu životnu ulogu - istakla je Danijela Vasiljević, osnivač i upravitelj Fondacije i podsetila da je vrlo važno da svi zajednički prepoznajemo važnost ulaganja u decu i zdrave porodice.

Foto: Grad Valjevo

 

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković se zahvalio Fondaciji što je baš Valjevo prepoznala kao dobrog partnera i sigurno mesto za realizaciju projekata koji će poboljšati kvalitet života najosetljivijih kategorija građana.

- Moram da napomenem da sa Fondacijom „Humana srca“ imamo odličnu saradnju, gde smo krajem januara dogovorili i uređenje potkrovlja Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Valjevu, za potrebe inkluzivne vežbaonice. Grad Valjevo će uvek podržati ovakve projekte, koje imaju za cilj da poboljšaju položaj dece i roditelja u našem Gradu i trudićemo se da ovakvih projekata ima što više. Veoma sam ponosan na partnerstvo sa Fondacijom „Humana srca“ i prilici da podržimo decu i to od samog početka njihovog života i zato se zahvaljujem na ovako vrednoj donaciji i radujem se zajedničkim projektima i u budućnosti - poručio je gradonačelnik Gojković.

Kako su naglasili iz Fondacije „Humana srca“, prvih 400 hranilica će biti podeljeno u avgustu ove godine, dok će preostalih 400 biti podeljeno najkasnije do sredine januara 2024. godine.

Kako je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković napomenuo, Fondacija zajedno sa gradom Valjevo i privrednicima na lokalu realizovaće još jedan projekat, a koji se odnosi na adaptaciju potkrovlja Dnevnog boravka za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju u Popučkama.

Donacija Fondacije, sa partnerom EURODOM iz Beograda, koji je obezbedio svu potrebnu keramiku i sanitarije za adaptaciju, iznosi ukupno 1.560.000 dinara, a ukupan iznos donacija za ova dva projekta je 5.160.000 dinara, koje će Fondacija uložiti u Valjevo u tekućoj godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading