LAJČAK EUFORIČNO: Lepo je videti da su se pripreme za Ohrid isplatile

Autor:

Vesti

20.03.2023

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine MIroslav Lajčak istakao je danas da je lepo videti da su se isplatile nedelja priprema za sastanak na visokom nivou u Ohridu.

LAJČAK EUFORIČNO: Lepo je videti da su se pripreme za Ohrid isplatile

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

On je na svom Fejsbuk nalogu podsetio da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti posle 12 sati pregovora potpuno obavezali da poštuju sve članove sporazuma i brzo sprovedu svoje obaveze.

"Ova nedelja je bila posvećena dijalogu. Počelo je putovanjem u Beograd, gde sam nastavio pripreme za dijalog na visokom nivou sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Tokom sastanka razgovarali smo o Aneksu implementacije i napretku sporazuma", napisao je Lajčak.

Podsetio je da se u Beogradu sastao i sa opozicionim strankama proevropske orijentacije i da mu je bilo drago što je video da većina njih podržava sporazum i njegov značaj.

"Nakon povratka u Brisel, imao sam dan i po na intenzivnim pripremamama sa mojim timom, što je kulminiralo jučerašnjem dijalogu na visokom nivou u živopisnom okruženju Ohrida. Tokom sastanka, koji su sazvali visoki predstavnik EU Žozep Borelj i moja malenkost, lideri Kosova i Srbije dogovorili su se o implementaciji Aneksa sporazuma", naveo je Lajčak.

"Sastanak u Ohridu pružio je i odličnu priliku da se upoznamo sa našim partnerima u Severnoj Makedoniji, kojima smo neizmerno zahvalni na gostoprimstvu", poručio je Lajčak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


Komentari (1)

Loading
zoran

20.03.2023 07:11

Her Gebels Milovanoviću, nešto ne analizirate sastanak u Ohridu. Šta je tamo dogovoreno i šta će se implementirati u narednom periodu?