Vučić otvorio radove na izgradnji VGP Parka u Dobanovcima! "Teško je zamisliti bilo kakav uspeh bez logistike, molimo vas da nam podignete i JUG SRBIJE"!

Autor:

Vesti

13.03.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima, u čiju gradnju investira panevropska kompanija VGP.

Vučić otvorio radove na izgradnji VGP Parka u Dobanovcima! "Teško je zamisliti bilo kakav uspeh bez logistike, molimo vas da nam podignete i JUG SRBIJE"!

Foto: Tanjug

Tanjug

Predsednik je položio kamen temeljac, zajedno sa Jan Van Geetom, izvršnim direktorom VGP na mestu izgradnje budućeg Parka, a pre toga je razgovarao sa investitorima.

Aleksandar Vučić je na otvaranju rekao da je veoma srećan zbog nekoliko stvari.

- Logistika je potreba za pobedu u svakoj utakmici, a mi smo u Srbiji moramo da znamo značaj logistike kako bi proizvodi bili konkurentni na tržištu. Teško je zamisliti uspeh u trgovini i proizvodnju bez dobre logistike. Veoma mi je važno da VGP je došao u Srbiju, ali mi još važnije što je rekao da je naša administracija radila bolje i brže od mnogih evropskih. Ako ste spremni da idete u Niš ili Leskovac, pomoćićemo još više. 

- Mi se nadamo i verujemo da možemo da izgradimo snažniju, ekonomski uspešniju Srbiju. 

- Bez obzira što je teška godina, mi očekujemo da ćemo biti šampioni u privlačenju investicija. Mi moramo da podignemo jug naše zemlje. Za nas je posebno važna vaša usredsređenost na razvoj obnovljivih izvora. Molim vas i dalje sa jednakom strašću volite Srbiju, i da posetite i jug Srbije, južnije od Niša.

Nenad Bjelogrlić, direktor VGP za Srbiju, obratio se na početku ceremonije prisutnima.

- Sigurni smo da je ova značajna investicija samo početak. U protekli godini i po dana samo vredno radili, da VGP park od inicijalne ideje dođe dovde - kazao je Bjelogrlić.

Jan Van Geet, izvršni direktor i vlasnik VGP, istakao je da mu je velika čast što je danas ovde.

Republika

Foto: Tanjug

Jan Van Geet

 

- Park će biti najveći u regionu. Ulaganje u Srbiju predstavlja veliku prekretnicu za nas, Srbija je zaista jedna predivna zemlja, inpresionirani smo kvalitetom infrastrukture. Želimo da podržimo Srbiju na evropskom putu - rekao je Van Geet i dodao da je kompanija aktivna u 17 državama.

- VGP Park će nuditi energetsku efikasnost i izdrživost. Imaćemo postrojenja za prečišćavanje kišnice, kao i otpadnih voda. Posvećeni smo srpskom tržištu i klijentima. Posebno se zahvaljujem Republici Srbiji, Gradu Beogradu, Opštini Surčin.

Budući VGP Park Beograd prostiraće se na površini većoj od milion kvadratnih metara, a nalazi se pored autoputa M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta.

 

Lokacija VGP Parka je u blizini Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, samo 15 kilometara zapadno od centra grada.

 

VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju. Pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i lakim pristupom i radom 24 sata dnevno. VGP grupa posluje u 17 evropskih zemalja, a imovinu poseduje u 14 zemalja. Strateški fokus VGP grupe, koja poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

Pitanja novinara

Predsednik je komentarisao veliki finansijski potres nakon što je propala banka u Silicijumskoj dolini.

Republika

Foto: TV Pink

Aleksandar Vučić

 

- Oni su jedna od ključnih banaka za start apove. To je sad velika kriza. Svakako posledica već ima. Čudna su neka vremena, čujem da se zakazuje susret Si Đinpinga i Putina. Što se tiče naših banka, nikakvih problema nemamo, ljudi imaju apsolutnu sigurnost u banke koje su pod patronatom NBS.

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (72)

Loading
Lena

13.03.2023 10:15

Gradi se jos jedan park u nasoj zemlji, u Dobanovcima. Predsednik Vucic ulaze u infrastrukturu i trudi se da se Srbija razvija na svim poljima.

Djomla

13.03.2023 10:20

Priveligija imati takvog predsednika Srbije kao što je Aleksandar Vučić.

Nemanja

13.03.2023 10:21

Otvorio je dosta toga pa i ovaj park koji će mnogo da znači za sve u gradu

Ja

13.03.2023 10:22

Verujemo u sposobnost našeg predsednika Vucica čovek gradi i stvara novu Srbiju