REDOVNO JE POSEĆUJE JEDINO HITNA POMOĆ! Tužna sudbina baka Nade iz Crne Trave! DECA JE NISU OBIŠLA TRI GODINE, A EVO I ZAŠTO!

Autor:

Vesti

07.03.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je ljudi, a sad je sve zapustelo u šumu. Za bolji život su otišli, mi smo ostali. Ovde nema gde da se zaposle, kaže baka Nada.

REDOVNO JE POSEĆUJE JEDINO HITNA POMOĆ! Tužna sudbina baka Nade iz Crne Trave! DECA JE NISU OBIŠLA TRI GODINE, A EVO I ZAŠTO!

Foto: Printscreen/TV Prva

Crna Trava postaje jedno od mesta koje izumire, mladi odlaze jer ne vidi perspektivu zbog nedostatak posla i uslova za normalan život. I ono malo preostalih meštana ovog kraja kažu da ne bi svojoj deci preporučili da ostanu na selu.

- Budemo zavejani po dva, tri dana. Kao roditelj, ja bih svoju decu posavetovao da završe škole i da odu kao i svi - kaže jedan meštanin.

Samo na tridesetak kilometara od Crne Trave nalazi se mesna zajednica Kalna sa samo jednom porodicom sa decom i dva staračka domaćinstva. Baka Nada jedna je od malobrojnih stanovnika ovog mesta, koja kaže da svoje najmilije nije videla skoro tri godine.

- Bilo je ljudi, a sad je sve zapustelo u šumu. Za bolji život su otišli, mi smo ostali. Ovde nema gde da se zaposle - kaže baka Nada.

Republika

Foto: Printscreen/TV Prva

Baka Nada, Crna Trava

 

Iako se teško kreće, starica je uvek na nogama. Kako kaže, Hitna pomoć joj uvek dođe, ali i mlada komšinica, jer ona dalje od svog domaćinstva ne može.

- Sve mi je teško, pravo da ti kažem. Niti ima ljudi, niti ima prodavnica, niti može da se služimo. Naša deca rade u Beograd. Ne dolaze, rade sve u prvoj smeni, nemaju vreme, prevoz je loš. Nisu bili ima dve, tri godine - kaže baka Nada kroz suze.

Lekarka Hitne pomoći kaže da je u ovoj opštini većinsko staračko stanovništvo, bez ikakve podrške sa strane.

- Potpuno su odsečeni od sveta. Deca ko zna gde su, sa njima se čujemo samo telefonski - kaže dr Milena Stanojević iz Doma zdravlja Crna Trava u emisiji "Exploziv" na "Prvoj" TV.

I dok jedni vide u ovom kraju samo lepotu, drugi ostaju jer moraju, ali se svi uglavnom slažu u jednom - da u ovom mestu nema mnogo nade za budućnost, jer kako kažu "mladi odlaze, a stari umiru".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Blagoje

07.03.2023 19:12

Ni za vreme godišnjih odmora ne mogu da obidje svoju majku?