RAZORAN POTRES MOGUĆ U SRBIJI DO 2030.! Meteorolog otkrio i zašto! EVO KAKO SMO IZGUBILI ZIMU, A DOBILI ZEMLJOTRESE!

Autor:

Vesti

15.02.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Ivan Ristić izjavio danas za Tanjug da se trenutno nalazimo u maksimumu aktivnosti planete Zemlje koja će trajati do 2030. godine.

RAZORAN POTRES MOGUĆ U SRBIJI DO 2030.! Meteorolog otkrio i zašto! EVO KAKO SMO IZGUBILI ZIMU, A DOBILI ZEMLJOTRESE!

Foto: Printskrin/Youtube/K1TV

Kako kaže Ivan Ristić, u maksimumu aktivnosti Zemlje mnogo više energije dolazi iz dubine zemlje što se reflektuje i na klimu, a to je jedan od razloga što smo izgubili zime, a dobili zemljotrese, prenosi Tanjug.

- Maksimalni zemljotres koji je bio u Srbiji je bio blizu Beograda, u Lazarevcu 24. marta 1922. godine, kada je Tašmajdan pukao napola. U puno delova sveta su se desili zemljotresi koji su bili na nivou istorijskog maksimuma kao što je ovaj u Turskoj. Velike su šanse da se, u narednim godinama, možda i ove, u Srbiji dogodi zemljotres istorijskog maksimuma - rekao je Ristić.

Ristić navodi da je zemljotresom koji se desio na granici Turske i Sirije oslobođena ogromna energija koja pomera ploče koje dolaze iz dubine Zemlje i da je zahvaćen region od oko 600 kilometara, celom dužinom.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lektor

15.02.2023 19:38

Ispravite naslov kod brojke. Ne može i tačka i uzvičnik.

Lektorica

16.02.2023 06:34

@Lektor - Lektor kaže: "Ispravite naslov kod brojke. Ne može i tačka i uzvičnik." Može, Lektore, MOŽE! " ... DO 2030.!" znači "do dvehiljade i tridesete!" Makneš tačku i piše da je "potres u Srbiji moguć do dve hiljade i trideset!" 2030 čega? Magnitude?