VEOMA NISKE TEMPERATURE U SRBIJI, DO -23! EVo šta nas očekuje za vikend

Autor:

Vesti

10.02.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas sunčano, ujutru umeren i jak mraz, tokom dana do 5 stepeni.

VEOMA NISKE TEMPERATURE U SRBIJI, DO -23! EVo šta nas očekuje za vikend

Foto: Tanjug/J. PAP

U Srbiji će danas jutro biti uz umeren i jak mraz, s najnižom temperaturom od -14 do -6 stepeni, na Pešteru i do -23 stepena, dok će najviša dnevna temperatura biti od 2 do 5 stepeni.

U toku dana sunčano, vetar slab, promenljiv. I u Beogradu danas sunčano i hladno. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -9 do -6, a najviša oko 4 stepena.

RHMZ upozorava da će se jak jutarnji mraz zadržati u Srbiji do subote, 11. februara, uz minimalnu temperaturu od -14 do - 5, na planinama i nižu, a na Pešteru do -23 stepena.

Od nedelje slabljenje jutarnjeg mraza. Sutra ujutro umeren i jak mraz, a u toku dana malo do umereno oblačno i suvo.

U toku noći jače naoblačenje, koje će u Vojvodini usloviti mešovite padavine (kišu i sneg) uz poledicu, a u krajevima južno od Save i Dunava sneg uz kratkotrajno stvaranje manjeg snežnog pokrivača u nižim predelima. Na planinama manje povećanje visine snega.

U nedelju sneg će padati na jugu i zapadu Srbije, dok će u ostalim delovima biti suvo.

Naredne sedmice stabilno i uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima uz slabljenje jutarnjeg mraza i porast dnevnih temperatura. Uslova za slabe padavine biće samo u utorak na istoku Srbije i u planinskim predelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading