Ana Brnabić najavila otvaranje novih pogona i fabrika u Srbiji

Autor:

Vesti

08.02.2023

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakla je da se investicija u NTP državi vrati u proseku za manje od tri godine, tako da je to najbolja moguća investicija.

Ana Brnabić najavila otvaranje novih pogona i fabrika u Srbiji

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas da je Vlada Srbije u pregovorima sa osam stranih investitora i da će u toku ove godine biti otvaranja novih proizvodnih pogona i fabrika u Nišu.

Dodala je da je u prethodnih 10 godina u Nišu i Nišavskom okrugu otvoreno 16.000 radnih mesta. 

- Biće otvaranje novih pogona i fabrika tokom 2023. i očekujem da mi, bez obzira na krizu sa kojom se suočava čitava Evropa i svet, nastavimo rast - poručila je premijerka.

Nakon posete Naučno-tehnološkom parku (NTP) u Nišu, premijerka je rekla da će Vlada nastaviti da ulaže u NTP jer je on poseban potencijal koji zavisi samo od nas, naših škola, naših fakulteta i naše pameti, a kako je rekla:

- Imamo je.

Istakla je da se investicija u NTP državi vrati u proseku za manje od tri godine, tako da je to najbolja moguća investicija.

- Kada pogledate da u ovoj zgradi svakog dana radi više od 500 najpametnijih, najtalentovanijih i najkreativnijih ljudi i stvara dodatnu vrednost, onda je to nešto u šta mi treba samo da uložimo novac kao država i da gledamo kako se ta dodatna vrednost stvara u Nišu. Kada vidite da smo u ovaj NTP uložili nešto više od 12 miliona evra i sve se to vratilo u budžet, bilo gradski ili republički kroz poreze za manje od tri godine - objasnila je premijerka. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
marija

08.02.2023 18:49

a u Vojvodini?