"DECA SU SAMO NEPRIMERENO ISTRAŽIVALA POLNE RAZLIKE"! Oglasio se vrtić iz Zemuna gde su navodno šestogodišnjaci silovali vršnjaka!

Autor:

Hronika

08.02.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzimajući u obzir razvojni uzrast dece, molimo vas da situaciju posmatramo objektivno, u cilju izbegavanja etiketiranja dece, piše u saopštenju vrtića.

"DECA SU SAMO NEPRIMERENO ISTRAŽIVALA POLNE RAZLIKE"! Oglasio se vrtić iz Zemuna gde su navodno šestogodišnjaci silovali vršnjaka!

Foto: YouTube/Printscreen

Nakon prijave roditelja čija deca idu u predškolsku ustanovu "Povratak prirodi" u Zemunu o tome da dvojica dečaka seksualno zlostavljaju vršnjake u vrtiću, oglasio se i sam vrtić koji je uputio poruku roditeljima, prenosi 24sedam.

Ovo je saopštenje vrtića:

"Poštovani roditelji,

Povodom pritužbi roditelja o dešavanjima u objektu na Pregrevici obaveštavamo vas sledeće:

Nakon prijave roditelja o postojanju sumnji da je u grupi predškolaca primećeno neprimereno istraživanje polnih razlika Predškolska ustanova je obavila pre svega individualne razgovore sa decom koja su bila akteri događaja, a zatim i individualne sastanke sa roditeljima te dece.

Stručni saradnici i vaspitači su sa decom radili na edukaciji i prevenciji takvih oblika ponašanja. Kroz razgovore su deca podstaknuta da radoznalost ispolje na socijalno poželjan način, takođe predočene su im posledice narušavanja sopstvene i tuđe intime (zdravstvene, higijenske, kao i emocionalne posledice).

Uzimajući u obzir razvojni uzrast dece, molimo vas da situaciju posmatramo objektivno, u cilju izbegavanja etiketiranja dece, i neprimerenog davanja seksualne konotacije njihovom ponašanju. Na ovom uzrastu deca nisu svesna ozbiljnosti i prirode takvog istraživanja, a uloga nas odraslih je da ih blagovremeno usmerimo i edukujemo, između ostalog i sopstvenim primerom i kroz otvoren razgovor.

Komunikacija roditelja putem Viber grupa, na osnovu površnih i netačnih informacija, dovela je do nekonstruktivnog delovanja i širenja panike među roditeljima.

U cilju jačanja međusobnog poverenja, uz poštovanje privatnosti svakog deteta i njegove porodice, molimo vas da nam se blagovremeno obratite ukoliko imate potrebu za individualnim sastankom.

Stručni tim Povratka prirodi".

Redakcija portala Republika kontaktirala je vrtić ovim povodom.

Na telefon ove ustanove javio nam se jedan od zaposlenih, a na molbu da razgovaramo sa nekim od nadređenih, obećali su nam da će nas neko kasnije pozvati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading