PUTARI NA GOLIJI NE GASE MAŠINE: Punom parom raščišćavaju snežne nanose, najopasnija deonica u Srbiji ponovo prohodna za saobraćaj (FOTO)

Autor:

Vesti

07.02.2023

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uprkos tome što je prohodna, vozačima se skreće pažnja da ukoliko mogu zaobilaze ovu deonicu u širokom luku

PUTARI NA GOLIJI NE GASE MAŠINE: Punom parom raščišćavaju snežne nanose, najopasnija deonica u Srbiji ponovo prohodna za saobraćaj (FOTO)

Foto: RINA

Nadljuskom borbom hrabrih putara uspešno su probijeni snežni nanosi na Goliji i opet je prohodna za saobraćaj najrizičnija deonica preko Odrvaćenice, ali i putni pravaca Preko Brdo - Duga Poljana.

- Sa prestankom padavina, teška mehanizacija je upućena na teren. Uprkos jakom vetru i metarskim smetovima deonica više nije zavejana - rekao je za RINU Vitomir Arsović iz preduzeća Putevi Ivanjica.

Uprkos tome što je prohodna, vozačima se skreće pažnja da ukoliko mogu zaobilaze ovu deonicu u širokom luku, zbog jako nepovoljnih geografskih uslova.

- Put prolazi ispod najvišeg vrha Golije, Jankovog kamena, stoga uprkos mašinama i čišćenju vrlo lako za samo par minuta deonica može biti ponovo zavejana. Najbolje je da vozači koriste alternativne putne pravce, dok se vremenska situacija ne stabilizuje - dodao je Arsović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading