MINISTAR VESIĆ: Ubrzava se izgradnja pruge Novi Sad – Subotica, stiglo 36 kineskih mašina i voznih sredstava za izvođenje radova

Autor:

Vesti

19.01.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sredine 2025. godine, putovanje vozom između Beograda i Budimpešte, brzom prugom, trajaće manje od dva sata i 45 minuta.

MINISTAR VESIĆ: Ubrzava se izgradnja pruge Novi Sad – Subotica, stiglo 36 kineskih mašina i voznih sredstava za izvođenje radova

Foto: Ministarstvo GSI

Goran Vesić

U skladu sa obećanjem da će ubrzati radove na izgradnji brze pruge Novi Sad – Subotica, na molbu predsednika Repubike Aleksandra Vučića, kineski partneri dopremili su u Srbiju dodatne mašine kako bi skratili rok za završetak ovog obimnog posla, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

U novosadsku luku, kineskom konzorcijumu China Railway International” i "China Communications Construction Company", koji izvodi radove, juče je stiglo 36 mašina i voznih sredstava za izvođenje radova, rekao je Vesić.

Kako je naveo, stigle su po jedna mašina za polaganje koloseka, podbijačica, dvosmerni zastorni plug za planiranje zastorne prizme i regulaciju tucanika i dizel lokomotiva, dve teške motorne drezine, osam vagona za prevoz tucanika i rasutog tereta i 22 plato vagona za prevoz šina.

- Sve mašine biće locirane u dve baze na gradilištu brze pruge, i to u Naumovićevu i Sajlovu - dodao je Vesić.

Foto: MT Vlada Srbije

Ministar Goran Vesić

Podsetio je da je tokom obilaska radova sa predsednikom Vučićem, dogovoreno da se rok za završetak skrati što je više moguće, kako bi brza pruga Novi Sad – Subotica bila završena do kraja 2024. godine, a ostvarenju tog cilja doprineće i dodatne mašine koje su juče dopremljene.

To znači da će od sredine 2025. godine, putovanje vozom između Beograda i Budimpešte, brzom prugom, trajati manje od dva sata i 45 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading