PREMIJERKA BRNABIĆ: Prezadovoljna sam posetom UAE i saradnjom dve zemlje

Autor:

Vesti

11.01.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prezadovoljna rezultatima nedavne posete Ujedinjenim arapskim emiratima, kao i nivoom saradnje između dve zemlje, u čemu je najveći doprinos imao predsednik Srbije Aleskandar Vučić.

PREMIJERKA BRNABIĆ: Prezadovoljna sam posetom UAE i saradnjom dve zemlje

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Premijeka je gostujući na TV Pink kazala da je dobar odnos između dve zemlje, između ostalog, postignut zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom međusobnom razumevanju i poštovanju sa šeikom Mohamedom bin Zajedom.

Podestila je da je ta saradnja i podrška Emirata Srbiji došla još u vreme kada je Vučić bio predsednik Vlade Srbije sa prvim jeftininim kreditom koji je dobijen od UAE i kojim je tadašnja vlada iskoristila da Srbija otplati skupe kredite koje su, kako je rekla, uzimale prethodne vlasti istakavši, da se paralelno sa tim krenulo u teške mere fisklane konsolidacije.

"Te dve stvari su za mene ono što je praktično spasilo Srbiju od bankrota koji je bio evidentan 2013. i 2014. godine, tako da od tada kreće dobra saradnja sa UAE", rekla je premijerka.

Dodala je da je prethodna, 2022. godina bila posebno značajna i dobra zato što je, kako je istakla, potpisano više od 10 različitih sporazum o saradnji između Srbije i UAE.

"Kada je u spetrembru 2022. predsednik Vučić bio u poseti šeiku Bin Zajedu potpisano je devet sporazuma od kojih je najznačajniji sporazum o stateškom partnerstvu. U maju 2022. godine ja sam potpisala sa njihovim prvim ministrom Mohamedom Al Gargavijem sporazum o saradnji između dve vlade i ova poseta bila jedna u nizu kao kontinuitet u saradnji. Drago mi je što je 2023. godina počela tom posetom, jer zaita mi teško da imamo bližeg i boljeg partnera i prijatelja od UAE. Samo sa nekoliko zemalja imamo takav odnos, a jedna od tih zemalja je i Mađarska. To su zemlje na koje možemo da računamo i da se na njh oslonimo ", rekla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading