ZA MENE JE OVO NAJTEŽI DAN OTKAKO SAM PREDSEDNIK: Vučić o teškoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Autor:

Vesti

11.12.2022

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost večeras u 19 časova.

ZA MENE JE OVO NAJTEŽI DAN OTKAKO SAM PREDSEDNIK: Vučić o teškoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i novih odluka o potezima koje će Srbija preduzeti povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić se obratio javnosti.

- Analizirali smo sve što se dešava na KiM, kao i međunarodni aspekt, situaciju na terenu... Kao što smo najavljivali, najpre iz tog međunarodnog aspekta, u kome imate bezbroj neistina i laži, a na samom terenu tešku borbu za opstanak jednog naroda na svojim ognjištima. Kosovska policija nema nikakvo pravo da bude na severu - rekao je Vučić.

Naglasio je da Amerikanci traže uklanjanje barikada.

- Odlično sam razumeo tu poruku i očekivao sam je, iako sam razočaran. Imaju svoje čedo i čuvaju ga. Albansko dete su napravili pre 20 i nešto godina i završili pre 14 godina. Kažu da su barikade problem. One ne ograničavaju kretanje nijednog Albanca. To je protest. Imam pitanje za naše američke partnere: Koje sporazume poštuje Priština i koje poštuju Amerikanci - kazao je on..

- Mi smo priterani uza zid. Za mene je ovo najteži dan otkako sam predsednik Srbije ili predsednik Vlade - naglasio je predsednik.

- Naše je da pozivamo na mir i da niko ni slučajno ne dira Kfor i Euleks, ali i da pozivamo na puštanje na slobodu nevinih ljudi - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading