GRDOSIJE OD 150 KILOGRAMA ULIVALE STRAH MEŠTANIMA: Lovcima na Suvoboru ZVERI došle na nišan!

Autor:

Vesti

03.12.2022

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Divlje svinje prethodnih godina prave ogromne štete u domaćinstvima suvoborskog kraja, a meštani ih se plaše više nego vukova i medveda.

GRDOSIJE OD 150 KILOGRAMA ULIVALE STRAH MEŠTANIMA: Lovcima na Suvoboru ZVERI došle na nišan!

Foto: RINA

Sada im je bar malo lakše jer su hrabri lovci iz LU "Vojvoda Milan Obrenović" sekcija iz Koštunića imali i te kako dobar ulov uspeli su da odstrele izuzetne primerke, dva divlja vepra samca, od kojih je jedan težine oko 150 a drugi oko 100 kilograma.

- Poterali su ih lovački psi i ubrzo su bili na nišanu, nakon drugog gađanja . Drugog, sitnijeg pogodio je Pavle Tomović, a takođe je dobar primerak - kaže za RINU jedan od lovaca ovog gornjomilanovačkog udruženja.

Inače, procedura koja sledi nakon ulova nije nimalo jednostavna. Ulovljeni primerci prvo se voze u specijalnu hladnjaču u Vraćevšnicu gde će nakon analize biti ustanovljeno da li je meso divljači bezbedno za ishranu i tek nakon toga se vraća lovcima na preradu i korišćenje.

- Lovci dodatno plaćaju 90 dinara po kilogramu plus trofej koji se odnosi na kljove i to se posebno procenjuje, a visina iznosa se ocenjuje posebnim pravilnikom. To su ta neka lovačka pravila kojih se svi pridržavamo, jer se mora znati neki red - dodaje lovac.

Ukoliko analize pokažu da je meso bezbedno, nema dileme da će od ova dva ustreljena divljeg vepra biti napravljeni kilogrami i kilogrami dobrog gulaša. Svi koji su ga probali kažu da je to fantastičan specijalitet.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading