JEFTINA PROPAGANDA U REŽIJI NOVE: Sagovornik demantovao naslov, urednik odobrio laž

Autor:

Vesti

24.11.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan u nizu od trulih pokušaja propagande tajkunskih medija.

JEFTINA PROPAGANDA U REŽIJI NOVE: Sagovornik demantovao naslov, urednik odobrio laž

Foto: pixabay.com/Nova.rs/printskrin

Ne verujte svojim očima i ušima, verujte onome što napišu, ne slušajte njihovog sagovornika nego njihovo izvrtanje. Na takav besprizoran način Nova.rs pokušava da manipuliše javnim mnjenjem.

Naime, evroposlanik Tonino Picula, rekao je u razgovoru za Nova.rs da ne bi trebalo potcenjivati snagu Evropskog parlamenta i da se Srbija neće pomeriti s mesta ukoliko se ne uskladi sa sankcijama Evropske unije protiv Rusije i ako ne postigne značajan napredak sa reformama povezanim sa EU.

Novinari ovog tajkunskog medija upitali su Piculu kakve posledice po Srbiju može imati usvajanje nove "rezolucije" u Evropskom parlamentu koju je on predložio.

Picula je odgovorio da, "ono što su danas poslanici u EP izglasali nije rezolucija o Srbiji, nego preporuke o novoj strategiji Evropskoj unije o budućem proširenju".

Preporuke za razliku od rezolucije nisu obavezujuće, što i ptice na grani znaju, što znači da se ne radi o toliko bitnom dokumentu kakvim propagandisti žele da ga prikažu.

Ova činjenica na koju je ukazao Picula, i kojom je ispravio novinare rekavši da se ne radi o usvojenoj rezoluciji nego preporukama, nije sprečilo uredništvo da odobri naslov u kom se naglašava da je upravo usvojena rezolucija. 

Evo kako slovi lažni naslov: "Srbija se neće pomeriti ako ne uvede sankcije Rusiji": Autor rezolucije Evropskog parlamenta govori za Nova.rs

Republika

Foto: Nova.rs/printskrin

 

 

Očigledno da je cilj ovog propagandnog medija dezavuisanje javnosti na veoma jeftin i nespretan način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading