SNIMA PREKORAČENJE BRZINE, FOTOGRAFIŠE I ŠALJE KAZNU ODMAH: Najsavremenija kamera na putu Požega - Čačak, ne dozvoljava prekršaje (FOTO)

Autor:

Vesti

21.11.2022

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova kamera spada u najsavremeniji sistem koji je identičan policijskim radarima.

SNIMA PREKORAČENJE BRZINE, FOTOGRAFIŠE I ŠALJE KAZNU ODMAH: Najsavremenija kamera na putu Požega - Čačak, ne dozvoljava prekršaje (FOTO)

Foto: republika.rs

Najsavremenija kamera na putevima Srbije

Na putu Požega - Čačak postavljena je nova kamera koja meri brzinu. Ovo je jedna u nizu najsavremenijih kamera iz sistema koji će se koristiti u našoj zemlji.

Naime, kamera koja je postavljena na deonici između Požege i Čačka spada u one koje snimaju prekoračenje brzine, fotografišu vozila i šalju kazne odmah.

Ovaj najsavremeniji sistem je identičan policijskim radarima koji saobraćajne prekršaje prekoračenja brzine beleže odmah na licu mesta.

Kamere za snimanje saobraćaja i beleženje prekršaja su sve češće, a najviše ih ima u Beogradu. Ipak, sve češće su i duž auto-puteva u našoj zemlji, kao i duž magistralnih puteva i saobraćajnica u većim gradovima.

Saobraćajne kamere predstavljaju značajan segment u podizanju opšte bezbednosti u gradskim užurbanim sredinama.

Kao sastavni deo integrisanog eko-sistema zaštite, saobraćajne kamere za video nadzor za osnovnu svrhu imaju smanjenje saobraćajnih prekršaja. Ovu funkciju efikasno obavljaju, pa skoro potpuno automatizovanim procesima identifikuju prekršaje i kreiraju skup dokazno-dokumentarnih informacija neophodnih za izdavanje i naplatu novčanih kazni počiniocima.

 

Nadležni navode da je uvođenje saobraćajnih kamera na drumovima doprinelo značajnom smanjenju nesreća i povećanju opšte bezbednosti na putevima. S druge strane, nesavesni vozači sve više dobijaju prekršajne kazne, da li zbog nemara ili zbog činjenice da nisu dobro upoznati sa radom ovakvih kamera.

Foto: Republika.rs

Najsavremenija kamera na putu Požega - Čačak

Za snimanje i kontrolu saobraćaja najčešće se koriste dve vrste nadzornih kamera.

Standardne kamere za video nadzor su jednostavnije i ranije su se dosta češće koristile, ali zbog ograničenih mogućnosti snimanja, one iziskuju intervenciju saobraćajnog policajca koji mora da posmatra snimak sa kamere.

Zbog toga se u poslednje vreme najviše koriste kamere za automatsku kontrolu saobraćaja, s obzirom na to da su se pokazale kao praktičnije. Pre svega jer je isključena potreba intervencije saobraćajnog policajca, već se prekršaji automatski detektuju, a zatim se na osnovu zapisa šalje odgovarajuća prekršajna kazna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading