KRITIČNO U ČAČKU - UVODE SE DEŽURSTVA: Proglašena vanredna odbrana od poplava!

Autor:

Vesti

21.11.2022

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do izlivanja reka u Čačku još nije došlo ali je vodostaj veoma visok.

KRITIČNO U ČAČKU - UVODE SE DEŽURSTVA: Proglašena vanredna odbrana od poplava!

Foto: RINA

Poplava, izlivanje reke

Usled obilnih padavina koje su pogodile i grad Čačak došlo je do podizanja nivoa reka na teritoriji grada, a na slivu Zapadne Morave proglašena je vanredna odbrana od poplava.

Prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije grada Čačka, Bratislava Zečevića, do izlivanja reka još uvek nije došlo.

- Što se tiče voda prvog i drugog reda za koje su nadležne lokalne samouprave za sada je situacija stabilna. Blagi je porast na svim vodotokovima prvog i drugog reda. Već su preuzete neke preventivne mere - rekao je za RINU, Bratislav Zečević.

Selo Katrga koje je krajem avgusta delimično bilo poplavljeno izlivanjem lokalnim potoka, sada nema problema jer se reagovalo na vreme i moguća izlivanja su sprečena.

- Zahvaljujući Koridorima otvorena je jedan deonica kanala Bukovac koja protiče ispod Moravskog koridora i time su sprečene moguće poplave u MZ Katrga koja je prošli put bilapogođena poplavama - istakao je Zečević.

Gradski štab sa vanredne situacije i Civilna zaštita grada Čačka uveli su dvadesetčetvoročasovna dežurstva i spremni su da reaguju u svakom trenutku.

U Srbiji je i dalje kritično u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju zbog porasta nivoa reka.

Redovna odbrana od poplava proglašena je na vodnoj jedinici "Lim - Prijepolje", a vanredna odbrana od poplava, osim na slivu Zapadne Morave, proglašena je i na vodnim jedinicama "Drina Loznica", "Kolubara- Valjevo", "Lepenica-Kragujevac", "Velika Morava - Ćuprija", Paraćin", "Zapadna Morava - Kruševac", "Zapadna Morava - Čačak".

Kako se navodi u saopštenju Srbijavode, usled obilnih padavina porastao je vodostaj reka u Novom Pazaru i Tutinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading